MTI-OS Itthon

Ököllel estek neki két fideszes aktivistanőnek

Bántalmaztak két 50 év körüli fideszes aktivistát a XVII. kerületben – olvasható a Fidesz közleményében. Egyikük arca komolyabban megsérült, a párt feljelentést tesz az ügyben.

hvg.hu Itthon

Molinóval várja a Fidesz a székházfoglaló tüntetőket

Önként jelentkezett péntek délután a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gyorskocsi utcai fogdájánál az a két székházfoglaló, akiket kerestek napközben a rendőrök, de nem találták meg őket, mert rossz címre mentek. Egyikük, Misetics Bálint a hvg.hu-nak azt mondta: állnak a rendőrség rendelkezésére. Közben a Lendvay utcai Fidesz-székházra hatalmas molinót tettek fel "Békés ünnepet!" felirattal.

MTI Itthon

Így toboroznak aktivistákat Bajnaiék

Tud-e segíteni kitelepüléseken a lakóhelyén, részt tud-e venni helyi média figyelésében, biztosítana-e internetelérést másoknak, hogy ők is elérjék az Együtt 2014 internetes tartalmait – egyebek mellett ilyen kérdések vannak azon az űrlapon, amelyet az Együtt 2014 Választói Szövetség használ aktivisták toborzásához és szervezetfejlesztéshez.

MTI Itthon

Betondarabbal dobtak meg egy LMP-aktivistát

Betondarabbal dobták vállon az LMP egyik aktivistáját vasárnap Devecseren, ahol a Jobbik és több jobboldali radikális szervezet tartott Élni és élni hagyni - demonstráció a jogos magyar önvédelemért elnevezéssel megmozdulást. Az LMP közösség elleni izgatás miatt feljelentést tesz a demonstráció résztvevői ellen.

MTI Világ

Greenpeace-aktivistákat vettek őrizetbe Moszkvában

Huszonhárom, a sarkvidéki olajfúrások ellen tiltakozó Greenpeace-aktivistát vett őrizetbe az orosz rendőrség kedden, miután Oroszország legnagyobb olajtermelője, a Rosznyefty közös kutatásra vonatkozó üzletet kötött az amerikai Exxon Mobillal.

MTI Világ

A nemi szerepek eltörléséért harcolnak aktivisták Svédországban

A hagyományos nemi szerepek teljes megszüntetéséért indult harc a nemek közötti egyenlőség terén egyébként is élen járó Svédországban - közölte összeállításában az amerikai Slate magazin. Az úgynevezett "nemsemleges" aktivisták azt szeretnék elérni, hogy a svéd kormány, illetve a társadalom ne tegyen semmilyen megkülönböztetést nők és férfiak között.

hvg.hu Itthon

Nol: szándékosan húzzák az időt az LMP-s élőlánc ügyében

Még folyamatban vannak azok a büntetőeljárások, amelyeket az LMP országgyűlési képviselői és aktivistái ellen indítottak a hatóságok a tavaly decemberi „leláncolós” akciójuk után. Lehet, azért húzzák az időt ebben az ügyben, hogy elkezdődjön a parlament tavaszi ülésszaka, és a kormánypártok kegyelmet gyakorolhassanak – legalábbis ezt írja a szerdai Népszabadság bennfentes forrásokra hivatkozva.

hvg.hu/MTI Itthon

BRFK: mindenkit kiengedtek az előállítottak közül

Mindenkit kiengedtek a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Gyorskocsi utcai fogdájából azok közül, akiket előállítottak az LMP Kossuth téri demonstrációján - közölte a BRFK péntek késő este.

MTI/hvg.hu Itthon

Tömeges előállítás Kocsis Máté hivatalában

Mintegy két tucat tüntetőt állított elő a rendőrség a VIII. kerületi polgármesteri hivatalban - közölte Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken újságírókkal.

MTI Itthon

Toxikus hulladéktároló ellen tüntetnek a Greenpeace aktivistái Győrben

Greenpeace aktivisták foglalták el Győrben az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség épületét, azért tüntetnek, mert szerintük az almásfüzitői vörös iszap, illetve toxikus hulladéktároló működésével kapcsolatban szabálytalan engedélyeket adott ki a felügyelőség, céljuk az, hogy azonnal vonják vissza ezeket az engedélyeket.

MTI/Népszabadság Itthon

Nem lesz olyan egyszerű MSZP-párttagnak lenni

Rendszerszinten iktatnák ki a párttagsággal való manipulálást az MSZP készülő alapszabályában, a beléptetést többlépcsős rendszerré formálnák, s az új alapszabályban háromféle státus lehet: a párttag, a regisztrált aktivista és a szimpatizáns – írta a Népszabadság pénteken.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk