Bihari Ádám Itthon

Mégsem zárná börtönbe a kormány a csetprogramok tulajait

Lehet, hogy a terrorveszély miatt tervezett alkotmánymódosítást kukába dobhatja a Fidesz, az ezzel párhuzamosan futtatott belügyi javaslatcsomag viszont még átmehet. Várhatóan arról is letesz a kormány, hogy titkosítást alkalmazó kommunikációs programok üzemeltetőit börtönnel fenyegesse.

MTI Itthon

Kósa: Jöhet a terror-alkotmánymódosítás, megvan az egyetértés

Az MSZP távol maradt az egyeztetéstől, de a Jobbik és az LMP megegyezett a Fidesszel abban, hogy a párizsihoz és a brüsszelihez hasonló terror veszélyének elhárítása olyan azonnali beavatkozásokat igényel, amelyek alapvető jogok korlátozásával járnak, és erre kizárólag különleges jogrendben van lehetőség.

MTI Itthon

Meggondolhatta magát a kormány: mégis változik a vészhelyzeti terv?

Több jelentős ponton változott az alaptörvény-módosítás tervezete a terrorveszélyhelyzet elrendelésével kapcsolatban – írta a Magyar Idők. A módosítással párhuzamosan a honvédelmi tárca a terrorfenyegetés miatt kezdeményezni fogja a kabinetnél a nemzeti biztonsági stratégia és a nemzeti katonai stratégia átdolgozását.

MTI Itthon

A Jobbik beint a rendeleti kormányzásnak

Nem lesz Fidesz–Jobbik-alku. Az ellenzéki párt a terrorfenyegetettség ürügyén benyújtott módosítások közül csak az általa indokoltnak tartottakat támogatja.

hvg.hu Itthon

Már százezer menekült miatt állunk készenlétben

A kormány éppen most demonstrálja, hogy konkrét veszélyre vonatkozó információ hiányában, csupán a biztonság kedvéért is simán válsághelyzetet hirdet, miközben a Fidesz ismét elővette annak az alkotmánymódosításnak az ötletét, amelyre hivatkozva lényegében bármilyen indokkal terrorvészhelyzetet hirdethetne.

hvg.hu Gazdaság

Lázár: "A csokra jelentkezők a kormány csókjában részesülhetnek"

Mindenki megkaphatja a csokot, aki igényli, a kormány egyszerűsített építési szabályokat akar, a közoktatást érintő kérdésekben pedig tárgyalásokat. Az idén legalább hatezer embert küldenek el a kormányhivataloktól, de aki önként kilép, az extra támogatást kapna. Ha nem megy át a parlamenten az új alaptörvény-módosítás, akkor mérlegelnek más lehetőségeket is - Lázár János és Kovács Zoltán ismét Kormányinfót tartott. Cikkünk folyamatosan frissül.

hvg.hu Itthon

Ezren mentek ki Bokrosék tüntetésére

A Bokros Lajos-féle Modern Magyarország Mozgalom szimpatizánsai demonstráltak vasárnap három órától a parlamentnél. A Facebookon több mint 1800-an jelezték részvételüket, de ennél kevesebben, nagyjából ezren jelenhettek meg.

hvg.hu Itthon

Novák Előd közzétett egy 30 évig nem nyilvános kormányjavaslatot

A jobbikos politikus nyilvánosságra hozta a 30 évig nem nyilvános dokumentumot, ami alapjául szolgál annak az alaptörvény-módosításnak, amely szerint bekerülne az alkotmányba a terrorveszély intézménye. A Jobbik – bár az elején még támogatta alapjaiban a javaslatot – később úgy vélte, jogalkotói túlkapások is vannak a javaslatban. Novák Előd azt mondja, vállalja a szabadságvesztést is, lemond mentelmi jogáról, ám a Btk. szerint erre semmi szükség sincs, mert amit tett, nem bűncselekmény. Mentelmi jogról lemondani pedig nem is lehet.

hvg.hu Itthon

Utcára vonulnak Bokrosék a terrorveszély alkotmányosítása ellen

Hétvégére szervezett tüntetést a Modern Magyarország Mozgalom, hogy fellépjenek a kormánypárt újabb alaptörvény-módosítása ellen. A módosításhoz a Jobbik adhatja meg a parlamenti kétharmados többséget, így a kormány terrorveszélyhelyzet esetén törvényeket függeszthetne fel, de a honvédség hatásköre is bővülne.

MTI Itthon

Orbánék átírnák az alaptörvényt: még könnyebben bevethető katonák

Egy újabb, hatodik rendkívüli helyzetet hozna be a jogrendbe a honvédelmi tárca javaslata: a jövőben terrorveszély esetén is be lehetne vetni a katonaságot. Az alaptörvény jelenleg veszélyhelyzet, váratlan támadás, megelőző védelmi helyzet, rendkívüli állapot és szükségállapot esetén engedi meg a különleges jogrend bevezetését.

Kovács Áron Itthon

Kossuth tér 1-3. – Orbán is megszólal a NAV-botrány ügyében

Ismét trükkös módon kerül meg egy maga alkotta szabályt a Fidesz, hogy még jobban felpörgesse a parlamenti munkát. Egy másik ügynek, a földvisszaszerző inkviziciónak viszont harmadjára kell nekifutni, hiszen eddig kétszer is elnapoták. Két év után leporolja az Országgyűlés a népszavazásokról szóló törvényt, talán megunták, hogy már a seggnyalásról is népszavazást szeretne valaki. Jön a választók törvényes utaztatása, 70 éves koruk után is ítélkezhetnek az alkotmánybírók, és a Nemzet Művésze lesz egy cirkuszosból is.

hvg.hu Itthon

Orbán is megszavazta Mesterházy és Schiffer javaslatát

Valószínűleg tévedés történt, de a miniszterelnök igennel voksolt egy ellenzéki javaslatra a parlamentben. Az MSZP és az LMP frakcióvezetői azt szerették volna elérni, hogy ne lehessen alaptörvény-módosítással megkerülni az Alkotmánybíróság döntéseit, de Orbán párttársai jobban figyeltek, és leszavazták a javaslatot.

Kovács Áron Itthon

Kossuth tér 1-3. - Az ombudsman, az alaptörvény és egy köpködő képviselő

Túlteljesíti a tervet a parlament, és már hétfőn megszavazza az alaptörvény legújabb, immár ötödik módosítását, majd gyorsan átírják a jegybanktörvényt is. Megszűnik a PSZÁF, és mivel néhány hónapon belül másodszor is meggondolta magát a kormánypárti többség, Szász Károly távozó elnöknek mégsem kell 98 százalékos adót fizetnie. Hétfőn megválasztják az új ombudsmant, amivel teljessé válik a 2010 utáni személycserék hosszú sora.

Kovács Áron Itthon

Kossuth tér 1-3. - Új évszak, új alaptörvény-módosítás

Az új politikai évad első napján Orbán Viktornak választ kell adnia egy kellemetlen kérdésre, és ötödször is módosítják az alig több mint kétéves alaptörvényt. Nagy változásokra persze nem érdemes számítani, mert a módosításhoz csatlakozó törvények némileg finomabb formában ugyanazt hozzák vissza. Az előttünk álló héten új elnöke lesz a Médiatanácsnak, és készül az a törvény is, amellyel az önkormányzatok kitilthatják köztereikről a hajléktalanokat.

hvg.hu Itthon

Kényszerből faragja tovább az alaptörvényt a kormány

Állítólag a nemzetközi támadások ürügyeit akarja megszüntetni a kormány azzal, hogy újraírja az alaptörvény ötödik módosítását. Az új változat megfordítja az egyházak elismerésének logikáját, és elvileg megteremti a lehetőséget arra, hogy a kereskedelmi médiában is legyenek kampányhirdetések. Utóbbihoz viszont az is kell, hogy magáncégek hajlandók legyenek ingyen műsoridőt adni a politikai hirdetésekre.

MTI Itthon

MSZP: tovább mállik a gránitszilárd alaptörvény

Az MSZP szerint az alaptörvény ötödik módosításának elkészítésével a kormány elismeri, hogy "tovább mállik a gránitszilárdságú Fidesz-alaptörvény" - fogalmazott Bárándy Gergely szocialista országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján.

hvg.hu Itthon

Áder: "nem szabad átmenni a piros lámpán!"

Alá kellett írnia az alaptörvény negyedik módosítását, mert az alkotmányos szabály olyan világos és egyértelmű, mint a KRESZ - mondta Áder János, aki első elnöki évéről adott interjút az MTV-nek. Az államfő szerint ő megmondta előre, hogy kitölti a jogköreit, de nem terjeszkedik túl azokon. A kegyelmi ügyekről úgy fogalmazott: "minden kérelem mögött emberek vannak, egyéni élethelyzetek és sorsok vannak", ezért alaposan kell mérlegelnie.

1 2 3 4 5 6
Lesöpörték Szél javaslatát, nem engedik otthonról végezni a parlamenti munkát

Lesöpörték Szél javaslatát, nem engedik otthonról végezni a parlamenti munkát

Egy székesfehérvári családtól érkezett az ország fenyője a Parlamenthez

Egy székesfehérvári családtól érkezett az ország fenyője a Parlamenthez

Már igényelhetik a szállodák az állami támogatást az elmaradt foglalásaik utáni

Már igényelhetik a szállodák az állami támogatást az elmaradt foglalásaik utáni

Januártól mindenhol el fogják fogadni a bankkártyáját – de most már otthon is hagyhatja

Januártól mindenhol el fogják fogadni a bankkártyáját – de most már otthon is hagyhatja

Kapott mostanában értesítést a Spotify-tól? Akkor az ön jelszavát is ellophatták

Kapott mostanában értesítést a Spotify-tól? Akkor az ön jelszavát is ellophatták

34 millió migránst kellene Európának integrálnia

34 millió migránst kellene Európának integrálnia

A lengyel kormányfő ragaszkodik a vétóhoz, és hallani sem akar Von der Leyen ötletéről

A lengyel kormányfő ragaszkodik a vétóhoz, és hallani sem akar Von der Leyen ötletéről

Müller: A 40-49 éves korosztályt érinti leginkább a koronavírus

Müller: A 40-49 éves korosztályt érinti leginkább a koronavírus

A címlapról ajánljuk