Visszaélt Liptai Claudia nevével egy fogyasztószer forgalmazója
Kamuinterjút is közöltek a műsorvezetővel. Liptai és a magyar dietetikusok is perelni akarnak.
Kamuinterjút is közöltek a műsorvezetővel. Liptai és a magyar dietetikusok is perelni akarnak.
A vitaminok közül ilyenkor a B12-, az A-, C- és E-vitaminok fogyasztására kell különös gondot fordítani, ám fontos, hogy ezeket – a túladagolás elkerülése érdekében – elsősorban ne étrend-kiegészítőkkel vigyük be szervezetünkbe, hanem természetes forrásokból.
Ugyanakkor nem eszik olyan forrón a kását: a vegánok számára is van némi megkötés – derült ki abból a nagyszabású kutatásból, amelynek eredményei az amerikai dietetikusok társaságának hivatalos lapjában jelentek meg.
Tízből négy magyar szülő már 1 éves kora előtt rendszeresen ad cukrozott ételt vagy italt a gyermekének, 1 éves kor felett pedig szinte kivétel nélkül minden kisgyerek kap naponta cukros édességet – derült ki egy friss hazai kutatásból. Nem véletlen, hogy egyre nő a cukorbetegek aránya.
Arra a hírre, hogy a kormány csökkentené a friss tej áfáját, több szakember is a fejét vakarta, mert nem minden, hűtőpultban álló tejre igaz ez a definíció. Ráadásul az sem igaz, hogy a tartós tejek eleve egészségtelenebbek lennének. De akkor mire gondolhat Lázár miniszter, amikor ezt bizonygatja?
Csokoládé- vagy káposztaleves-diéta? Vega legyek vagy inkább paleózzak? Zsír vagy olivaolaj? Glutén- vagy a laktózmentes? Megannyi kérdés, és megannyi csodát ígérő módszer és forradalmi újítás cirkulál a fogyókúra- és az étrendpiacon: szinte minden napra jut valami, ami azt ígéri, hogy megváltoztatja az életünket, meggyógyít, és jobb emberré tesz. Holott a valóságban nincsenek csodák: az egészséges és tartós fogyás a rengeteg ígérettel kecsegtető divatdiétákhoz képest viszonylag lassú és küzdelmes folyamat, ami egyben életmódváltást is jelent. Szakemberek segítségével jártunk utána, hogyan különböztessük meg egymástól az átverést és a valóban bevált, egészséges módszereket.
A Norbi Update Lowcarb fenntartja, miszerint partnerként vesz részt a brit dietetikusok „Eating Well, Living Well” programjában, és erre vonatkozóan megállapodást kötött, annak ellenére, hogy a szövetség ezt tagadja. Norbi jogi lépések lehetőségét is kilátásba helyezi.
Hiába állítja a magyar fitneszguru, hogy kapcsolatban áll a szervezettel.
Miből áll az egészséges karácsonyi menü? – Leginkább halból, köretnek zöldséget, desszertnek gyümölcsös vagy teljes kiőrlésű gabonából készült édességet válasszunk – állítja a Semmelweis Egyetem dietetikusa, aki szerint az ünnepi édességek közül bátran válasszuk a diós és a mákos bejglit, mert a mák és a dió zsírsavösszetétele nagyon kedvező, ám az édességek egy részét érdemes gyümölcsre és tejjel, joghurttal, túróval készült desszertekre cserélni.
A magyar egyetemisták 35 százalékának súlyproblémái vannak, 14 százalékuk pedig krónikus betegséggel él - derült ki a dietetikus szövetség felméréséből. A felmérés résztvevői közül több százan szív- és érrdendszeri panaszokra számíthatnak hasi zsírjuk alapján.
Nem csak a mennyiség, hanem az elkészítés módja is számít a rákkeltőnek kikiáltott vörös húsok, hústermékek esetében - mondta Antal Emese dietetikus az InfoRádióban.
Komoly finanszírozási, tárgyi és személyi hiányosságokra mutat rá az a gyermekdietetikai ellátást vizsgáló múlt évi felmérés, amely a fővárosban található hét gyermekkórház dietetikai szakellátását vizsgálta - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.
Az ember első és legtökéletesebb tápláléka az anyatej. Aztán sokakat egy életen át elkísér a tej, míg másoknak üres marad a tejes poharuk. Mindkét tábor esküszik az igazára. Miért pont a tejhez ne kapcsolódnának hitek és tévhitek, miért pont ezt hagynák érintetlenül táplálkozási divatok.
Egy hét alatt öt, két hét alatt 10 kilogrammos rekordfogyást ígérnek a legújabb súlycsökkentőt, a káposztaleves-kapszulát forgalmazók. Az internetes fórumozók közül sokan egyáltalán nem tapasztaltak ilyet – írja az InfoRádió.
Leadni a súlyunkból kétszer nehezebb, mint gondolnánk: a kalóriák csökkentése ugyanis lelassítja a testünk anyagcseréjét, így a fogyás is nehezebben megy – jelentették be ausztrál kutatók.
Az emberek általában szeretik, ha megmondják nekik, mikor hogyan kell viselkedniük. Legalábbis erre a következtetésre jut Rose Shapiro brit tudományos újságíró nemrég megjelent könyvében, amelyben az alternatív gyógyászatot veszi górcső alá. Mi most a vízfogyasztással kapcsolatos hiedelmekkel és tudományos bizonyítékokkal foglalkozunk. Megkérdeztünk egy magyar táplálkozási szakértőt is.
A tej fogyasztásával, egészségügyi hatásaival kapcsolatban gyakran végletes nézetek is megjelennek. Időnként nem csak az vetődik fel kérdésként, szüksége van-e egyáltalán a szervezetünknek a fehér italra, hanem olyan véleményeket is hallani, miszerint a tej csontritkulást okoz, köze van a szív-és érrendszeri megbetegedésekhez, sőt a rák kialakulásában is szerepet játszik. Egyáltalán mi igaz ezekből?
Ma már mindenhol azt halljuk, megfelelő életmóddal a génjeinkbe kódolt betegségeket is elkerülhetjük, vagy legalábbis késleltethetjük. Megnéztük, mekkora szerep jut ebben a helyzetben a táplálkozási szakembereknek, illetve hol van szükségük a munkájukra, és honnan hiányoznak, annak ellenére, hogy képzett szakemberből bőven van kínálat.
Az egészségtelen élelmiszerekre kivetendő hamburgeradónak még a hivatalos terve sem készült el, mégis egyre hangosabbak az ezzel kapcsolatos vélemények. A jogszabályt csak július utánra ígérik a törvényalkotók, úgyhogy van időnk szokni annak gondolatát, hogy feketelistára kerülhetnek kedvenc süteményeink is. Megkérdeztünk egy táplálkozási szakembert, mi a véleménye a lakosság ilyesfajta egészségneveléséről.
Kezdődik a böjt. A hamvazószerda – idén március 9. – a farsang és a húsvét közötti választónap: az előtte lévő farsangvasárnapot farsanghétfő, majd húshagyókedd követi. De nem csak a egyház írja elő a megtisztulást, a táplálkozási szakemberek is azt hangsúlyozzák, hogy a tavasz közeledtével célszerű gondoskodni szervezetünk méregtelenítését.