#fehér








A tudósok megcsináltak a szuperfehér anyagot
 

A tudósok megcsináltak a szuperfehér anyagot

A Cyphochilus nevű bogár délkelet-ázsiában őshonos, és van egy különleges tulajdonsága: fehér. Nagyon. A kutatók ennek köszönhetően egy olyan anyagot dolgozhattak ki, ami – szemben az eddigi fehér anyagokkal – környezetbarát.

hvg.hu hvg.hu




Vörösben a nyár
 

Vörösben a nyár

Tévedés azt gondolni, hogy a nyár kizárólag a könnyed fehérborokról, rozékról és sillerekről szólhat. A vörösek között is találhatunk az évszakhoz illő borokat. Például a kadarkát.

hvg.hu hvg.hu

Az akadémikusok tudják, milyen a jó bor
 

Az akadémikusok tudják, milyen a jó bor

Hatodik alkalommal hirdette meg "A Magyar Tudományos Akadémia Bora" cím elnyerésére kiírt pályázatát az MTA. A minősített országos borversenyen a borértő tudósokból álló bírálóbizottság két kategóriában, ezen belül összesen hét alkategóriában hirdetett győztest. Az idei bormustrán különösen a vörös- és a desszertborok nyerték el a bírálók tetszését.

hvg.hu hvg.hu

Egy éjszaka a hárslevelűvel
 

Egy éjszaka a hárslevelűvel

Első alkalommal mutatkozik be önálló fajtakóstolón Magyarország egyik legfontosabb fehér szőlőfajtája, a hárslevelű. De most mindjárt egy egész éjszakát tölthetünk vele. A Hárslevelűk Éjszakáján több mint 30 borászat, mintegy 50 borát töltik a poharainkba május 23-án Budapesten, egy meglehetősen rendhagyó helyszínen, a Bogdáni úti volt harisnyagyárban.

hvg.hu/MTI hvg.hu/MTI

Afrodité gyöngye a csigáktól
 

Afrodité gyöngye a csigáktól

A szezon már megkezdődött, de még nem csúsztunk le semmiről. Ha egy kis eső is áztatja a kertünket, akár milliomosok is lehetünk. Csak figyeljük az éti csigákat.

T.S.-Gy.Zs. T.S.-Gy.Zs.

5 tuti tipp bor-étel párosításhoz
 

5 tuti tipp bor-étel párosításhoz

Nem szerepel a hivatalos programban, de a VinCE-sek még rátettek egy lapáttal az ötödik nagy bor-show alkalmából, amelynek harmadik napját - március 2. - amúgyis gasztro vasárnapnak nevezték ki. Közkincsé tették Tara Devon O' Leary WSET diplomás sommelier, borszakértő tanácsait, ha a kóstolgatások nyomán a tökéletes étel-borpárosítások nyomába erednénk. Tara nem szívbajos, szerinte hagyjuk ezt a professzionistáknak. No stressz, itt az öt tipp.

hvg.hu hvg.hu