szerző:
Ny. M.
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Meghaladja a 20 százalékot az új fertőzéses esetek számának növekedése Magyarországon. Infografikán mutatjuk a járvány itthoni terjedését.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Egy nap alatt 36 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, napról napra emelkedik az igazolt új esetek száma. A koronavírus hazai felbukkanása (március 4.) óta átlagosan 24 százalékos a napi növekedés, szombatról vasárnapra és vasárnapról hétfőre egyaránt 27 százalékkal nőtt az új fertőzöttek száma (igaz, viszonylag alacsony számokról van szó, így a növekedés is látványosabb – a szerk.).

A halálozási arány nálunk nagyjából egyezik a világátlaggal, húsz nap alatt összesen hét halálesetet regisztráltak a koronavírussal összefüggésben.

(Frissítés: cikkünk megjelenése után érkezett a hír a nyolcadik halálos áldozatról.)

A kormány hivatalos tájékoztató oldalának adatai alapján készített infografikánkon nyomon követheti, hogyan terjed a járvány Magyarországon:

A koronavírussal kapcsolatban hétfőn az operatív törzs újabb intézkedésekről döntött, ezekről tudósításunkban olvashat további részleteket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Jóval több fertőzött van 167-nél, Orbán újabb intézkedéseket jelentett be – hírek a koronavírus-járványról percről percre

A hivatalos adatok szerint 167-re emelkedett Magyarországon a koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma. Egy idős férfi haláláról is tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A kormány hat újabb ponttal egészítette ki a gazdaságvédelmi csomagot. Kövesse itt járványról szóló híreket percről percre!

Masha Gessen: "Orbán is elbukott 4 év után, az USA mindössze le van maradva”

Masha Gessen: "Orbán is elbukott 4 év után, az USA mindössze le van maradva”

Totálisan kirabolták, de jelen van az 1956-os Intézet

Totálisan kirabolták, de jelen van az 1956-os Intézet

Így lett 12 milliárd euróval vastagabb magyar „országboríték” az EU-ban

Így lett 12 milliárd euróval vastagabb magyar „országboríték” az EU-ban