Hiába volt áfacsökkentés, nem lett sokkal olcsóbb a hal
A halherpesz az oka mindennek.
Legalábbis, ha a fogassüllő és a ponty megkapja az uniós földrajzi árujelző oltalmat, amint azt az agrárminisztérium kezdeményezte.
Új védjegyet vezet be a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet a magyar hal minőségének garantálására.
Nagyon kevés halat eszünk, ez európai összevetésben még szembetűnőbb. Az EU statisztikái szerint egy magyar polgár 5,3 kilogramm halat fogyaszt évente. Egy portugál majdnem 57-et. De lesz-e változás?
Komoly zavart okoznak a halak életében a szennyvizekben lévő vegyi anyagok, köztük a gyógyszerek maradványai, és nagyobb a baj, mint eddig gondolták.
A kardfogú nyálkáshal mérgéből gyógyszert akarnak csinálni.
Áfacsökkentést és védjegy bevezetését ígérte a miniszter egy Tisza-tavi horgászrendezvényen.
Hogy hány konyhában rotyogott az ünnepekkor harcsapaprikás vagy halászlé harcsából, nem tudjuk, de az biztos, hogy ízletes húsa miatt az egyik legkedveltebb étkezési halunk a harcsa. S immár övé a 2017-es év is.
Pár nagyon menő francia, amerikai meg orosz vendéglő étlapját a Viharsarok egyik eldugott kisvárosa határában, az ott álló jellegtelen hangárokban írják. Az itteni kaviárgyárból vásárolják ugyanis az orosz gasztrokuriózumként híressé lett tokhalkaviárt.
Növelni kellene a halfogyasztást Magyarországon, mivel a hal az egyik legegészségesebb étel - mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.
Egy egész fotósorozatot közölt az MTI arról, ahogyan a közismerten horgászatkedvelő Áder János köztársasági elnök a pilisvörösvári Háziréti horgásztavon egy horgászversenyen vesz részt.
110 kiló, 230 centiméter - vasárnap orbitális harcsát fogott a Paksi Atomerőmű Horgászegyesület egyik tagja.