#járatritkítás

Sztojcsev Iván Gazdaság

Folyton megígérik a MÁV átszervezését, de csak az alibivonalak száma nő

A vasúti vonalbezárás a vidék megbüntetését jelenti – mondták a fideszesek 2007-ben és 2009-ben, és valóban, amióta hatalomra kerültek, a megszüntetés helyett csak elsorvasztottak és lélegeztetőgépre helyeztek kihasználatlan vonalakat. A Volánbusz és a MÁV közös cégbe olvasztásának eddig legalább ötször futottak neki, mindhiába, de az e-jegyrendszert is megígérték már 2010-ben.

MTI / hvg.hu Itthon

Tarlós: Járatritkítás nincs, "menetrendkorrekció" van

Tarlós István megint keményen beszólt Vitézy Dávidnak, de tagadta, hogy megritkítanák a BKK járatait, mint mondta, csak "kisebb menetrendkorrekciót" hajtottak végre. azt is mondta, Orbánnal akar tárgyalni a szemétszállítás kérdéséről, mert a jelenlegi tervek alapján Budapest nagy bajba kerülne.

hvg.hu Itthon

Ritkíthatja a járatokat a BKK rengeteg vonalon szeptembertől

Mintegy 3-5 százalékos járatritkítást vezethet be a budapesti vonalakon a BKK – értesült belső forrásokból az Index, amely szerint a spórolás mintegy 100 millió forintot jelenthet. Ritkulhat a 47-49-es és az 56A villamos, a fonódó villamos, a 109-es, a 33-as, a 110-es, 112-es, az 5-ös, a 7-es, 8E busz és több trolijárat is.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor Orbán úgy döntött, rendet tesz a takarékszövetkezeteknél

Egy nap, pár hír, amiről mindenki beszél: totálisan átszabja a kormány az általa gründolt takarékszövetkezeti rendszert; egymásnak ellentmondva ítéli meg a foci-Eb biztonsági kockázatait Lázár János, illetve a TEK; Navracsics Tibor EU-biztos határozottan szembement a kormánnyal menekültügyben; kiderült, hogy nagy szívás lesz most nyáron a Balaton-felvidékre vonatozni; meghalt Aigner Szilárd; indul a hvg.hu Eb-tippjátéka és újabb szuperkiállítás lesz Budapesten.

Zelki Benjámin Itthon

Drasztikus nyári járatritkítás jön a Balaton északi partján

Hétköznap közel felével, míg hétvégén negyedével kevesebb vonat indul majd Budapestről Balatonfüredre, mint tavaly. Úgy tudjuk, az esztergomi vonal villamosításának és a fehérvári pályaudvar átépítésének csúszásával magyarázzák a döntést, de valószínűleg egyszerűen spórolás áll a háttérben.

HVG Gazdaság

Vasútritkítás Fidesz-módra: már nem hazaárulás

Ellenzékben még a vidék társadalma elleni merényletnek, megszorításnak minősítette a Fidesz, most a működés észszerűsítéseként állítják be a december közepétől életbe lépő vasúti járatritkításokat – írja az e heti HVG.

hvg.hu Gazdaság

Itt a vasúti járatritkítás

Még nem lehet pontosan látni, mekkora járatritkítással jár a MÁV december 13-án életbe lépő 2016-os menetrendje. Vannak benne új és megszűnő vonatok is, és a régi logikátlanságok is velünk maradnak.

Gazdaság

VEKE: minisztériumi középvezetők erőltetik a vasúti járatritkítást

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium április 15-től "gazdaságilag értelmetlen, káros, az utasok számára elfogadhatatlan" vasúti intézkedéseket készül bevezetni - vélik az Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesületnél. A VEKE szerint a járatritkításokat semmilyen elvárás nem indokolja, "az kizárólag a még az előző kormány idején kinevezett, és a korábbi hasonló intézkedéseket levezénylő minisztériumi középvezetők önérdekű akciója".

MTI Itthon

Tüntettek a komáromi vasúti járatritkítások ellen

A vasúti szárnyvonalak járatainak ritkítása miatt mintegy ötven résztvevővel tüntetett pénteken a komáromi vasútállomás közelében a Vasutasok Szakszervezete, a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége és a Jobbik Magyarországért Mozgalom.

MTI Itthon

Jobbik: "a kormány a kókai programot folytatja"

A Jobbik azt kérdezi a kormánytól, hogy a kiszivárgott híreknek megfelelően valóban tervezi-e a MÁV teljesítménycsökkentését és így a vidéki szárnyvonalak ismételt bezárását - tette fel a kérdést keddi sajtótájékoztatóján Bödecs Barna.

MTI Itthon

LMP: járatritkítás jöhet a MÁV-nál

Az LMP információi szerint a kormány "fű alatt" jelentős járatritkítást tervez a MÁV vonalain – állította csütörtöki, a budapesti Nyugati pályaudvar előtt tartott sajtótájékoztatóján a párt frakcióvezetője. Jávor Benedek saját információikra hivatkozva azt mondta, hogy tíz százalékot is elérő teljesítménycsökkentést írtak elő a vasúttársaságnak.

hvg.hu Itthon

VEKE: reggel fizessenek a nyugdíjasok is a BKV-ért

Ne legyen érvényes a reggeli csúcsidőben a nyugdíjasok ingyenes utazási lehetősége - ezt vetette fel a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE). A civil szervezet az évtizedekkel korábban már bevált lépcsőzetes munkakezdés egyik formáját állítaná vissza, így ugyanis szerintük kevesebb busz is elég lenne, járatritkítások helyett pénzt is spórolhatna a BKV, és a zsúfoltság is csökkenne.

1 2
Kövér leírta, miért büntette meg Jakab Pétert közel 10 millió forintra

Kövér leírta, miért büntette meg Jakab Pétert közel 10 millió forintra

Itt visszanézheti az egész napos híradásunkat a foci-Eb első napjáról

Itt visszanézheti az egész napos híradásunkat a foci-Eb első napjáról

Visszatért az iPhone-okra a közkedvelt iOS 4 – egy rendhagyó alkalmazásban

Visszatért az iPhone-okra a közkedvelt iOS 4 – egy rendhagyó alkalmazásban

Bérlakástörvény: újabb három ponton változtat a Fidesz

Bérlakástörvény: újabb három ponton változtat a Fidesz

Algásodást jeleztek a Balatonnál

Algásodást jeleztek a Balatonnál

Börtönbe kerül a férfi, aki lekevert egy pofont Macronnak

Börtönbe kerül a férfi, aki lekevert egy pofont Macronnak

Lovász László: Jobb lenne, ha a magyar egyetemekre fordítanák a Fudanra szánt pénzt

Lovász László: Jobb lenne, ha a magyar egyetemekre fordítanák a Fudanra szánt pénzt

Joe Biden júliusban fogadja Angela Merkelt Washingtonban

Joe Biden júliusban fogadja Angela Merkelt Washingtonban

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával