#könyvkiadó

Mátraházi Zsuzsa hvg360

Obádovics J. Gyula: A politikusokat beültetném egy-két matematikaórára

Sokoldalú, alkotó értelmiségi: matematikus, tankönyvszerző, könyvkiadó társalapítója, erotikus művek álneves szerzője, a bunyevác hagyományok őrzője. Borzalom, mondja, hogy a politikusok egyik nap ezt állíthatják az ország gazdasági helyzetéről, a másik nap meg azt. A koronavírus-járvány kezeléséről is van matematikai állítása.

Hercsel Adél Kult

Leiner Laura: "Nyitottak és ügyesek a mai kamaszok"

2010 óta magyar tinik tízezrei olvassák ifjúsági regényeit. A Szent Johanna Gimi és a most véget érő Bexi-sorozat sikerét szerinte könyvei hiánypótló jellege hozta, és az, hogy tiszteli a kamaszokat, akik szerinte ma sokkal komolyabban veszik a tanulást, különösen a nyelveket, mint az előző generációk. Interjú.

Torontáli Zoltán Gazdaság

Haza lehet jönni – Akkor is, ha kint bejött az élet

A britek esetleges kilépése az Európai Unióból újratervezésre késztetheti az angliai magyarokat. Ha valaki Magyarországon is ki tud találni magának jövőképet, nem biztos, hogy érdemes kint maradnia. Más kérdés, ha jön egy újabb ajánlat, a korábbi tapasztalatokkal újra felkerekedni is könnyebb. És ez jól van így, amit alábbi történetünk is igazol.

hvg.hu Vállalkozás

Blikk: Magánnyomozók keresik az Ulpius tulajdonosát

Frei Tamás kapja a legnagyobb arányú jutalékot a könyvei után, de hiába, mert így is százmillió forintja ragadt bent a csődvédelmet kérő Ulpius-ház könyvkiadóban – írja a Blikk, amely szerint a cég tulajdonosa külföldre menekült, és magánnyomozók próbálnak a nyomára akadni.

MTI Vállalkozás

Megkapta a kért csődvédelmet az Ulpius, lehettek előjelek

A Fővárosi Törvényszék elfogadta az Ulpius-ház Könyvkiadó csődeljárás iránti kérelmét, ezért a könyves céget a bíróság további döntéséig fizetési haladék illeti meg - olvasható a szerdán megjelent Cégközlönyben. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) igazgatója szerint voltak jelei, hogy az Ulpiusnál baj van.

MTI Kult

125 éve született Kner Imre nyomdász, könyvkiadó

Kner Imre nyomdász, könyvkiadó, a magyar könyvkiadás és nyomdászat művelt, széles látókörű egyénisége százhuszonöt éve, 1890. február 3-án született a Békés megyei Gyomán (ma: Gyomaendrőd).

MTI Vállalkozás

Árverezik az Európa kiadó könyveit

A patinás magyar kiadó raktárkészletére november 21-ig lehet licitálni a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarára. A kiadó május óta áll végrehajtás alatt. Az Európa Könyvkiadó Kft. közölte, hogy az árverés nincs összefüggésben a cég üzleti működésével, és vitatják a végrehajtás jogszerűségét.

hvg.hu/MTI Kult

NSZ: "Nagy titokban" lett egy állami könyvkiadó

Megvette az állam az Apáczai Kiadót – írja a Népszabadság, mely szerint a kiadó megvásárlásáról szóló döntést csak a választás után akarták nyilvánosságra hozni.

hvg.hu Itthon

Belegabalyodott állításaiba az MTI

Az MTI tudósítója valóban jelen volt azon a könyvbemutatón, amelyen Sólyom László és Tölgyessy Péter a kormányt ekézte, de azért nem tudósított erről egy szót sem a nemzeti hírügynökség, mert profitorientált könyvkiadó bemutatójáról volt szó. Ami persze máskor nem szokott akadály lenni.

MTI Autó

Román rendőrök jönnek a 4-es főútra

Március végéig heti egy alkalommal hatórás időtartamban fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzésre számíthatnak a járművezetők a 4-es úton és a hozzá csatlakozó, nagyobb tranzitforgalmat lebonyolító utakon négy területi rendőrkapitányság együttműködése nyomán - jelentette be Kosztyó Gábor alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság osztályvezetője pénteken egy szolnoki sajtótájékoztatón.

MTI Tech

Bíróság vétózta meg a Google és a könyvkiadók 125 millió dolláros egyezségét

Elutasította egy amerikai bíróság a digitális könyvkiadási jogokról több éve tárgyaló szerzők, kiadók és a Google Inc. között létrejött 125 millió dolláros (24,6 milliárd forintos) egyezséget. A döntést azzal indokolták, hogy a megállapodás túlzottan nagy versenyelőnyhöz juttatná az informatikai óriásvállalatot.

1 2
Hamarosan a teljes felsőoktatásban kiépül a pártállami rendszer

Hamarosan a teljes felsőoktatásban kiépül a pártállami rendszer

A Ford Mondeónak vége, itt az új korszakot nyitó Evos

A Ford Mondeónak vége, itt az új korszakot nyitó Evos

Íme a hatos lottó nyerőszámai

Íme a hatos lottó nyerőszámai

Jó sárkányok

Jó sárkányok

Radar360: Orvosbéremelés EU-pénzből, a kommunizmus szelleme járja be Budapestet

Radar360: Orvosbéremelés EU-pénzből, a kommunizmus szelleme járja be Budapestet

Felbukkant a Nürburgringen a Mercedes régen várt hiperautója, a One – videó

Felbukkant a Nürburgringen a Mercedes régen várt hiperautója, a One – videó

Itt követheti élőben az Apple holnapi bejelentését

Itt követheti élőben az Apple holnapi bejelentését

Szadista őrök, gyerekkorú gyilkosok: a bűn újraértelmezése - filmajánló

Szadista őrök, gyerekkorú gyilkosok: a bűn újraértelmezése - filmajánló

A címlapról ajánljuk