hvg.hu Gazdaság

Pénz nélkül maradhat külföldön, ha nem jelentkezik a bankjánál

Magyarországon bevett gyakorlat, hogy a bankok azt ajánlják bankkártyát használó ügyfeleiknek, jelezzék, ha külföldre mennek, és akár azt is, hogy hol és mennyi ideig tartózkodnak majd. Ha a jelzés elmarad, akkor sincs minden veszve, de megtörténhet, hogy olyan kellemetlen helyzetbe kerül a bankkártyatulajdonos, mint amilyenbe egyik olvasónk került Las Vegasban.

hvg.hu Itthon

Titkolják Hende és titkárságvezetője párizsi luxusútjának részleteit

Hende Csaba miniszter és későbbi élettársa, Szajlai Mónika három évvel ezelőtti párizsi útján a szállás összesen negyedmillió forintba került egy éjszakára. Az egész utazás 468 ezer forintba került az adófizetőknek, Hendéék egy ünnepi Liszt Ferenc-koncertet is meghallgattak.

MTI Plázs

Kevesebbet utazik a magyar, de legalább többet költ

Többet költöttek a magyarok belföldi utazásaik során 2013-ban, mint egy évvel korábban, annak ellenére, hogy jelentősen csökkent az utazások száma és az eltöltött idő is – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból.

hvg.hu Itthon

900 millióból utazhatnak a képviselők külföldre

Október elsejétől csaknem 900 millió forintos bruttó keret áll a képviselők, illetve az Országgyűlés Hivatalától kiküldendő személyek rendelkezésére, ennyit fog elkölteni külföldi utazásra a Ház, közbeszerzési eljárással kiválasztott cégnél – írja a Blikk.

MTI Plázs

Kevesen és alacsony limittel kötnek utasbiztosítást

A genertel.hu ügyfeleinek csak fele köt biztosítást külföldi utazásaira, a térítési limitet pedig 61 százalékuk 3 millió forint alatti összegre állítja be - közölte a saját ügyfelei körében végzett felmérésének eredményét a genertel.hu direkt biztosító az MTI-vel.

MTI Világ

Nagy napra ébredtek a kubaiak

Kiutazási engedély és külföldi meghívó levél nélkül utazhatnak külföldre mostantól a kubaiak. Az erről szóló reformtörvény hétfőtől hatályos.

hvg.hu Itthon

Szijjártó hat külföldi útja 9,4 millió forintba került

Mintegy 9,4 millió forintba került a kormányfő volt szóvivőjének, most külkapcsolataiért felelős államtitkárának május óta megtett hat külföldi útja. Szijjártó Péter legutóbbi Kuvaitban járt mintegy másfél millió forintért, ahol többek között innovációs együttműködésről egyeztetett. A külföldi tárgyalások egyik legbiztosabb eredménye az lehet, hogy a vietnamiak magyar sertéshúst ehetnek.

hvg.hu Gazdaság

Utasbiztosítás nélkül rémálommá válhat a nyaralás

A magyarok kétharmada még mindig utasbiztosítás nélkül utazik külföldre, többen pedig hatalmas adóssággal térnek haza. Egy egyszerű lábtörés vagy az autó lerobbanása is vagyonokba kerülhet. A külföldön felhalmozott tartozást évek múlva is behajtják rajtunk.

1 2

A címlapról ajánljuk