szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Semmelweis Egyetem rektora szerint kockázatot jelent, hogy a környező országokban jóval magasabb az egymillió lakosra jutó új esetszám, mint amennyi nálunk a csúcsadat volt.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Megindultak a magyarok Horvátországba, miután feloldották a karanténkötelezettséget a visszatérőknek, ám nem szabad megfeledkezni arról: fokozatosan nő az esetszám az adriai országban, akárcsak Európai több, turisták által kedvelt helyén – hangzott el az RTL Híradó riportjában. Ami ennél is fontosabb: az új esetszámok ötöde Magyarország valamelyik szomszédjában fordul elő.

Ez az igazán aggasztó – mondta el az RTL-nek Merkely Béla, aki kiemelte: az egymillió lakosra jutó új esetszám Szerbiában 44, Ukrajnában 40, míg a relatíve biztonságosnak hitt Horvátországban pedig 24. Ez a magyarországi csúcsadatoknak is többszöröse. A Semmelweis Egyetem rektora szerint ha megindulnak a magyarok külföldre, megvan az esélye annak, hogy nálunk is megnövekszik az esetszám. „A behurcolt esetekkel elő lehet idézni magasabb esetszámot” - mondta el Merkely, aki azt ajánlja, akinek nem muszáj, ne utazzon külföldre, aki mégis így tesz, teszteltesse magát, mikor hazatér.

Bővebben az RTL Híradó riportjában.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Visszavonul a brit külügy főegerésze

Visszavonul a brit külügy főegerésze

Misa mackó, az első igazi olimpiai kabalafigura

Misa mackó, az első igazi olimpiai kabalafigura

Már több mint tízmilliárdszor telepítették ezt az androidos appot

Már több mint tízmilliárdszor telepítették ezt az androidos appot