szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A korábbinál jóval kevesebben képeztek eddig vagyoni biztosítékot.

A Napi.hu arról ír, hogy kevesebb, mint felére csökkent azoknak az utazási irodáknak a száma, amelyek bejelentették, hogy mekkora vagyoni biztosítékkal vágnak neki 2021-nek, mivel a biztosíték megléte elengedhetetlen feltétele az utazásszervezésnek, ez azt jelenti, hogy az irodák többsége szünetelteti tevékenységét.

A vagyoni biztosíték célja, hogy ha az utazási iroda például csődbe megy, akkor legyen miből visszafizetni a már lekötött utakat. Egy másik, kisebb összeg a hazaszállítás költségeit kell hogy fedezze.

Egy évvel korábban 20 cég képzett 20 százalékos vagyoni biztosítékot, idén már csak 13 iroda jelentett be ilyen mértékűt, négy nagy iroda váltott a 12 százalékos kategóriára, három pedig még nem adott le jelentést. A lap hangsúlyozza, hogy ez nem jelenti azt, hogy ezek az irodák abbahagyták idén a chartereztetést vagy az utazásszervezést, csak egyelőre kivárnak.

Idén elég csak a tavalyi bevétel alapján számolt összeg felét tartalékolni. Ennek azonban egyik feltétele, hogy nem csak májusban – az előző évi pénzügyi jelentések leadásakor – hanem márciusban és áprilisban is jelentést kell tenniük az irodáknak, hogy miként alakulnak a bevételeik, és ha kell, igazítaniuk kell a biztosíték összegén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
26 év után véget érhet az 5-ajtós Lada Niva gyártása

26 év után véget érhet az 5-ajtós Lada Niva gyártása

A ZTE új telefonjának előlapján nem látszik a kamera, pedig van benne

A ZTE új telefonjának előlapján nem látszik a kamera, pedig van benne

Trump még egy utolsót rúg a Huaweibe és partnereibe

Trump még egy utolsót rúg a Huaweibe és partnereibe