szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokan sehova nem mennek idén, mert tartanak a vírustól.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A magyarok 41 százalékának utazási terveit befolyásolta, hogy beutazási korlátozásokat vezettek be a különféle besorolású országokra – írta a Napi.hu a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatás alapján.

A teljes lakosság körében 35 százalék válaszolt úgy, hogy a szigorítások után nem kockáztat, és idén már biztosan nem megy külföldre nyaralni. 6 százalék azt mondta, hogy elutazik ugyan az országhatáron túlra, de óvatosabb lesz, mint ahogy eredetileg tervezte.

A megkérdezettek 22 százaléka egyáltalán nem változtatott a nyaralási tervein, 37 százalék pedig úgy nyilatkozott: idén sehova nem megy.

A nemek szerinti megoszlást nézve kevés eltérés figyelhető meg. A férfiak és a nők körében is egyaránt 35 százalék fogalmazott úgy, hogy otthon marad a nyáron. A férfiak mindazonáltal kissé bátrabbak vagy optimistábbak: 7 százalékuk mondta azt, hogy elutazik külföldre, bár óvatosabb lesz, mint egyébként volna. A nőknél ez az arány csak 5 százalékos volt.

A felmérésből az is kiderült, a nők kevesebbet nyaralnak az idén, mint a férfiak: 39 százalékuk egyáltalán nem tervez nyaralást szemben a férfiaknál mért 34 százalékkal. Emiatt viszont nem csak a járvány okolható, a Napi.hu szerint ebben olyan tényezők is szerepet játszhatnak mint a tavaszi iskola- és óvodabezárások, amelyek egyszerűen lenullázták az édesanyák éves szabadságkeretét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Réz Anna: Jövőre várva

Réz Anna: Jövőre várva

A válságból való kilábalást segítő ötleteket támogatja a Google

A válságból való kilábalást segítő ötleteket támogatja a Google

Volt egy kis csavar Jennifer Lopez fellépésében az elnöki beiktatáson

Volt egy kis csavar Jennifer Lopez fellépésében az elnöki beiktatáson