Dr Alban és Thomas Anders is fellép a hétvégi csabai kolbászfesztiválon
Megkezdődött a 20. Csabai Kolbászfesztivál pénteken Békéscsabán, a rendezvényre több mint 110 ezer vendéget várnak.
Megkezdődött a 20. Csabai Kolbászfesztivál pénteken Békéscsabán, a rendezvényre több mint 110 ezer vendéget várnak.
A Csabai Kolbászklub szerint a hivatalos leírás téves, az igazi csabait ugyanis nem szabad műbélbe tölteni – most mégis műbélbe töltött kolbászokat árulnak csabaiként.
Jóformán ki sem szárad a halak hűlt helye, és már disznóságok készülődnek a budai Millenáris Parkban. Halfesztivál után a soron következő hétvégén, február 19-21-én Böllérfesztivál.
Az utóbbi időben nagy a pezsgés a fővárosban street food fronton, ennek egyik hozománya, hogy újraértelmeződött a pesti kolbász fogalma. Miközben például a Töltő, a Butifarring, a Kolbice e témában új élményeket nyújt, a Séf utcája, a Belvárosi Disznótoros vagy a Mészár Steak Kitchen feleleveníti a hagyományos disznótoros ízeit. Bejártunk néhány kolbászost, és végigkóstoltuk a kínálatot. Nekünk nagyon bejött.
Négy magyar termékkel, a debreceni páros kolbásszal, a fröccsel, a bajai halászlével és az alföldi kamillavirágzattal bővült a hungarikumok listája - jelentette be a földművelésügyi miniszter kedden Debrecenben. Ezzel ötvennégyre bővült a hungarikumok száma.
Nincs karácsony Magyar Ízek Vására nélkül. Hatvan hazai és határon túli kézműves termelő költözik a belvárosi Erzsébet térre december 12-23. között, hogy megmutasson mindent, mi szem-szájnak ingere.
Újra Magyarországot ajánlják úti célnak a CNN utazási rovatában, és most kivételesen nem Budapestet, hanem az ország második legnagyobb városát. Debrecen ideális lehet azoknak, akik fémes zenére, beton és üveg közé szorított művészetre meg egy kis fürdőzésre vágynak.
Hogy a Conchita Wurst énekesnő-márka villámgyorsan igen kurrens lesz, abban biztosak lehettünk. S azon sincs mit csodálkozni, hogy elsősorban kolbász-kategóriában jegyzik , ha egyszer őt magát is így hívják.
Több mint 110 ezer vendéget várnak az október 28-án kezdődő 20. Csabai Kolbászfesztiválra.
Késsel fenyegette az eladót egy rabló az Újlipótvárosban a Radnóti Miklós utca sarkán.
Nem csak a mennyiség, hanem az elkészítés módja is számít a rákkeltőnek kikiáltott vörös húsok, hústermékek esetében - mondta Antal Emese dietetikus az InfoRádióban.
A WHO a mai nap folyamán bejelentette, hogy a bacon szalonna, a kolbász és más feldolgozott húsok rákot okoznak, és ez talán igaz a vörös húsokra is.
Mától vasárnap estig tart a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál, ahol 21 főzde több mint négyszázféle párlattal mutatkozik be. A fesztivál vendégpárlata idén ősszel a gin.
Egy Finnországban élő magyar versenyző kolbász-típusú makkarája, vagyis finn szafaládéja vitte el a pálmát a Helsinkiben megrendezett kolbászversenyen - jelentette a budapesti finn követség.
Ilyen tájt valami melegségre vágyunk, még akkor is, ha pluszokat dönget a hőmérő, viszont órákon belül minden pocsék szürkébe képes váltani, nedves lesz és lehangoló. Csalóka tavaszidézés ide-oda, január van. Jöhet a leves, amiben megáll a kanál. Mi is egy ilyet választottunk, ráadásul a kevésbé favorizált holland konyháról, ami méltán nem híres, viszont ez a ronda leves igazán finom.
Rekorddöntésre készülnek idén a Csabai Kolbászfesztiválon: a hagyományos kolbásztöltő versenyre csaknem 600 csapat jelentkezett. A rendezvényt a négynapos hétvégén tartják.
Ha az ember német csapat meccsét nézi, természetesen sörrel oltja a szomját, mely egyben nyugtatgatja a döntő mérkőzés izgalmain erősen felajzott lelkét és idegrendszerét. A sör mellé pedig valami németes harapnivaló is dukál.
A kolbászmérgezésként ismert botulizmus veszélyére figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), eddig négyen betegedtek meg. A hatóság egy kistermelő tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette, termékeit begyűjtik.
Egy termetes kolbász elfogyasztásával indult neki a pénteki napnak Bajnai Gordon Salgótarjánban.
Élő húsként nyers húsok között sült húsokat eszünk. De miért is olyan jó napindítóként a hentesnél bedobni egy véres hurkát? Elmerültünk a budapesti lacikonyha-rengetegben, hogy közelebb kerüljünk a gasztrokánonból kilógó hentesezés varázsának megértéséhez. Képriport antiböjtölőknek.