#kolbász


Evészetek völgye – szubjektív ételjelentés
 

Evészetek völgye – szubjektív ételjelentés

Kapolcsra és környékére nem enni jár az ember, de ha már ott van, eszik is. És milyen jól teszi! A bejáratott helyeken évről évre ugyanazt kapjuk a pénzünkért. Slambuc, lángos, kolbász, zsíros kenyér és a perec. De mit főznek, esznek a völgylakók?

Megyeri Zsuzsanna Megyeri Zsuzsanna

Mire jó a mustár? – recept
 

Mire jó a mustár? – recept

Költői kérdés, mindenki tudja, mire jó a mustár. Virslihez, hurkához, kolbászhoz, debrecenihez lehetőleg dupla adagban tunkolni. S legyen az asztalra készítve grillezéskor, amikor már serceg a zsír a tarjából. Ennyi?


Így készítsünk vajat otthon – recept
 

Így készítsünk vajat otthon – recept

A vajas kenyér nagyon egyszerű fogás, mégis megunhatatlan. A vaj krémes lágysága és íze – főleg ha igazi házi vajhoz sikerül jutni – magában is mennyei. Nemhiába fedezik fel a szakácsok is újra és újra, emelik piedesztálra, mert bizony a vaj az ételeknek is bársonyos, krémes, lágy ízt kölcsönöz.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó