szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jóformán ki sem szárad a halak hűlt helye, és már disznóságok készülődnek a budai Millenáris Parkban. Halfesztivál után a soron következő hétvégén, február 19-21-én Böllérfesztivál.

Azt nem ígérik a szervezők, hogy kolbászból lesz a kerítés. De vannak esélyek rá, ha csak azt vesszük, hogy a péntek délután kezdődő fesztiválon helyszíni disznóvágás, kolbásztöltő és kolbászevő versenyek is szerepelnek a programban.

©

A kiállitók felsorakoztatnak több száz sertéskészítményt, naná, hogy lesznek köztük különlegességek is, amelyeket az éhes látogatók nem csak megkóstolhatnak, de meg is tanulhatnak elkészíteni. Szombaton igazi falusi lakodalmas  ételekkel várják az urbánus népeket, akik próbára tehetik kapacitásukat egy malacevő versenyen is.

Hogy teljes legyen az illúzió Bel-Budán: berendeznek egy igazi falusi állatudvart (gyerekeknek malac simogató), megválasztják a falu legszebb lányát, keresik a falu legerősebb kétlábú bikáját és malacfuttatás is lesz, azt nem tudni, milyen tétekkel.

A mesterségek, hagyományőrző kézművesek, táncházak bemutatója sem maradhat el.

 A színpadon folyamatos programokkal, koncertekkel és népi játékokkal szórakoztatják a közönséget.  Repertoár a retrotól a klasszikus mulatósig, többek között  személyesen Lagzi Lajcsival és Kis Grófóval.

Részletek, naprakész információ: itt  

Addig is házunk tájáról ajánljuk: kis olvasnivaló recepttel a tökéletes disznótorosról. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az egyetemi "modellváltás" az értelmiség megleckéztetése

Az egyetemi "modellváltás" az értelmiség megleckéztetése

Krízis és kilábalás: Kína mindenben élen jár?

Krízis és kilábalás: Kína mindenben élen jár?

Messi a családjával beiratkozott francia nyelvtanfolyamra, és aligha passzióból teszi

Messi a családjával beiratkozott francia nyelvtanfolyamra, és aligha passzióból teszi