Pálmai Erika Itthon

Menekülnek a bírák az ország legnagyobb bíróságáról

Egyetlen hónap alatt négy 35 és 45 év közötti, tapasztalt bíró jelentette be a lemondását a Pesti Központi Kerületi Bíróságon – értesült a hvg.hu. Ha az elvándorlás ilyen tempóban folytatódik, az lassan rendkívüli helyzetet teremthet az ítélkezésben.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Majdnem félezer vasutas hiányzik a MÁV-tól

Az állami vasúttársaság már úgynevezett toborzási bónuszt is bevetett, hogy enyhíteni tudja a krónikus munkaerőhiányt. Ugyanakkor a MÁV szerint elképzelhetetlen, hogy a létszámhiány miatt ne induljon el valamelyik járat.

Molnár Barbara Vállalat + Vezető

Belebetegednek a kereskedők, ha nem mehetnek szabadságra

Hiába van létszámhiány, a dolgozót el kell engedni szabadságra, és legalább két hétre. Több munkáltató azzal trükközik, hogy évközben leapasztja a szabadságokat, így a nyárra már nem is marad annyi, hogy a kereskedelmi dolgozó egy hétnél tovább pihenhessen.

MTI Itthon

Hende: négyezren hiányoznak a honvédelemből

Mintegy 4000 fős létszámhiánnyal üzemel a honvédelmi rendszer - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága előtt tartott éves beszámolójában. A miniszter elmondta, jelentkezők lennének ezekre a posztokra, de nincs pénz a foglalkoztatásukra.


A címlapról ajánljuk