Tiltólistán van egy étel Károly király franciaországi látogatásán
Szóba sem kerülhet, hogy a francia gasztronómia egyik ikonikus étele, a libamáj az asztalra kerüljön.
Szóba sem kerülhet, hogy a francia gasztronómia egyik ikonikus étele, a libamáj az asztalra kerüljön.
Összesen 56 magyarországi üzletbe jutott a Regius 180 grammos termékéből.
A bértámogatási program átírásával még megmenekült a Pannon Fine Food, de a kormány segítségére így is szüksége lesz.
Olcsóbb lett a libamáj, de a kacsa- és a libahús is enyhén.
Kikívánkozott volna, hogy franciázunk. De félreérthető..., pedig csak azt érzékeltetnénk előljáróban, hogy másként csináljuk, mint ahogy a jó magyar konyhán hagyományosan szokás. Ha már úgyis olyan méregdrága a libamáj, adjuk meg a módját legalább karácsonykor.
Az év eleji madárinfluenza-járvány okozta kiesést követően ismét van elég liba- és kacsahús a piacon.
A januári áfacsökkentés után főleg a nagyobb üzletekben lett olcsóbb a baromfihús. A madárinfluenza miatt a karácsonyi kacsacomb veszélybe került.
Azonnali termékvisszahívásra kötelezte a Kurunczi Hús Bt.-t a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatósága, miután a laboratóriumi vizsgálatok bebizonyították, hogy libamáj megjelöléssel kacsamájat forgalmaztak.
A Márton nap ugyan még jócskán odébb, de a libák sosem érezhetik biztonságban magukat. Legjobb alkatrészeik mostanság is szendvicsbe kerültek.
Fehér hollónak is beöltöztette Galla Miklóst legújabb kampányában a McDonald's, amely a Magyar Hetek alatt visszatérő sült libamájas marhaburgert és a lilakáposztás libacomb-burgert reklámozza.
Egy egész ágazat állami hatóságai, és maga Budai Gyulai is két marokkal szórta átkait a Négy Mancs állatvédő alapítványra, ám csütörtökön újabb pert nyert a szervezet. A tolltépés és a libatömés betámadásának és állami védelmének története kicsiben bemutatja a magyar politikai gyakorlatot is.
Nem kifejezetten nemzeti eledel, de a kaliforniaiak is nagyon bírják a libamájat. Kis baj volt vele az elmúlt években, ám mostanra megszünt a nyomás. A gágogókat nem tömhetik, de a gyomrukat igen.
Mindig tartsunk otthon egy kis extraszáraz vermutot. S nem amiatt, mert James Bondra hajazva csak azt innánk, természetesen kizárólag felrázva, hanem mert az íze csodálatosan illik a libaszezonból szűkösebb napokra átmentett libamájhoz. A szezon itt van, az üvegben tartósított foie gras pedig igazán felrázó élmény lesz a közelgő téli disznótoros időszakban, legalább annyira, mint a martini a 007-es számára.
Nem elírás, ezúttal nem egy újabb lakásétteremről van szó. Egy új gasztrokulturális fogalmat ízlelgethetünk, egészen pontosan, egy új formációban ízlelgethetünk luxus körülmények között, luxus menüt. Igaz, egyelőre csak Márton tiszteletére.