szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem elírás, ezúttal nem egy újabb lakásétteremről van szó. Egy új gasztrokulturális fogalmat ízlelgethetünk, egészen pontosan, egy új formációban ízlelgethetünk luxus körülmények között, luxus menüt. Igaz, egyelőre csak Márton tiszteletére.

  A merőben új gasztrokulturális formációt a Danubius Hotel Gellért vezeti be november 7-9. között,  az idei Márton napi rendezvénysorozat alkalmából. Elsőként a szállodák közül lakosztályétteremként megnyitja a nagyközönség előtt a legszebb panorámájú delux apartmanját, ahol korábban megszállt már többek között Jane Fonda, Kirk Duglas, Sir Andrew Lloyd Webber  épp úgy, mint a nepáli király és számos más híres személyiség - adja hírül a Business Traveller.
danubiushotels.hu
A limitált létszámú, prémium kategóriás vacsorák során a libamáj fantáziák és fantasztikus borok különleges randevújára kerül sor a lakosztályétteremben. Héjja László, a Gellért konyhafőnöke többek között olyan fogásokat kreál, mint például a tokaji zselés libamáj falatkák ribizlivel és mangó cseppekkel, vagy a mazsolás libamájhabbal töltött bonbonok kakaóbabos sós csokoládéval. Az első napon Németh Ágnes, a VinCE Magazin főszerkesztője ajánlja meghökkentő borpárosításait a libamáj ételekhez. Másnap Árvay Angelika, Tokaj-Hegyalja egyik leghíresebb borásznője és a Junibor Egyesület elnöke kínálja az Árvay Pincészet legkülönlegesebb tételeit a lakosztályétteremben.
A hotel egyébként a már " megszokott"  Márton napi bor- és gasztrofesztiválja keretében sétálókóstolókon az idén is  felvonultatja a legjelesebb konyhákat vivő vidéki szállodák ételeit, és borvidékeink válogatott nedűit.
  Részletes információ: itt  
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!