hvg.hu Tech

Zseniális ötlettel állt elő két méhész, a magyarok is profitálhatnak belőle

Miért kellene mindent egyedül megoldanunk, mikor segítséggel sokkal könnyebb, nem mellesleg költséghatékonyabb? – ez a mottója annak a két méhésznek, akik a mobilkorszak előnyeit kamatoztatva valósították meg ötletüket. Szerintük igenis lehetséges egy hatékonyabb és jóval kevesebb papírmunkával járó mezőgazdaságot működtetni.

MTI Közlekedés

Elszabadult méhek miatt leállt a forgalom a 74-esen

Méhek szabadultak el egy közlekedési baleset során kedden délelőtt a Vas megyei Pácsony közelében, emiatt a 74-es főút érintett szakaszán mindkét irányban áll a forgalom, a méhek befogására szakembert hívtak – közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

hvg.hu Élet+Stílus

Horrorvideó: Szétszedik a méhek az óriáspókot

Borzalmas videón mutatja be egy méhész, milyen sorsra jut az a pók, amelyik egyik méhkasán próbált pihengetni. A méhek pillanatokon belül ellepik a nyolclábút és nem kegyelmeznek neki. Ha pók-, esetleg méhiszonya van, óvatosan kattintson!

hvg.hu Instant tudomány

A Greenpeace itthon is leszámolna a méhgyilkos vegyszerekkel

A méhgyilkos rovarirtó szerek kivonásával a termésátlagok nemhogy drasztikusan visszaestek volna, ahogy a Növényvédőszer-gyártók és Importőrök Szövetsége (NSZ) állította 2013-ban, hanem éppen ellenkezőleg: európai és magyar termésátlagrekordok születtek – áll a Greenpeace közleményében. A zöld szervezet emlékeztet arra, hogy ezen szerek uniós kivonása azért van napirenden, mert azok környezeti és egészségügyi szempontból elfogadhatatlan kockázatot jelentenek.

MTI Világ

Törvény védi a méheket

Hawaiion őshonos, de ma már a kihalás szélén álló hét háziméhfajt vettek fel a veszélyeztetett és védett fajok listájára az amerikai szövetségi hatóságok, ők az első méhek, amelyek törvény általi védettséget élveznek az Egyesült Államokban.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk