MTI Gazdaság

GKI: csúcsára érhetett a magyar gazdaság növekedése

A magyar gazdaság 2017 utolsó és 2018 első negyedévében egyaránt 4,4 százalékkal bővült, ezzel, a régióban negyedik-ötödik legmagasabb ütemmel vélhetően jelenlegi konjunktúraciklusa csúcspontjára jutott - közölte legfrissebb előrejelzésében a GKI Gazdaságkutató Zrt.

hvg.hu Itthon

Bod Péter Ákos: Jó másfél éve nem folyik kormányzás

A Budapesti Corvinus Egyetem közgazdászprofesszora szerint a kisember sem gondolhatja azt, hogy amikor a miniszterelnök nyilvánosan fenyeget sokakat, nemzetközi cégeket üldöznek el az országból, akkor ő biztonságban van.

Szabó Yvette Gazdaság

Orbán Viktor hiába hirdetett meg új gazdasági modellt

Önkényes törvényalkotással és függőségi viszonyok kialakításával tartja össze rendszerét Orbán Viktor kormányfő, akinek kiérlelt ideológiája ellenére sem új gazdasági elitet, sem erős középosztályt nem sikerült összekovácsolnia az elmúlt nyolc évben.

hvg.hu Gazdaság

Magyarország lemaradt, de nagy oka nincs szégyenkezésre

Gazdasági fejlettségét tekintve Magyarország 1938-ban volt a legközelebb Ausztriához, most pedig lassabban közeledik hozzá, mint regionális riválisai – mondta a Pénzügykutatási Intézet alapításának 50. évfordulóján szervezett konferencián Surányi György egyetemi tanár, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke.

Mérő László Gazdaság

Mérő László: A fekete cica

A gazdaság sokkal gyorsabban is haladhatna, csak ahhoz másban kellene hinnie a kormányzatnak. De akkor kevesebb közpénznek lehetne a közpénz jellegét egyik napról a másikra megszüntetni.

Fodor Gábor Gazdaság

Harminc nap a stabilitásért

Tűrhetetlen, hogy a nagyobb cégek a kisebb cégek fejlődési lehetőségét szívják el a hónapokig halasztott, nekik járó összegek kifizetésével. Vélemény.

MTI Gazdaság

Dzsudzsákék felhúzzák a GDP-t

Várhatóan rövid távon mérhetően felpörgeti a gazdaságot a magyar válogatott sikeres szereplése a foci-Eb-n – mondta Dénes Ferenc sportközgazdász a köztévé hétfő reggeli műsorában.

1 2 3 4 5 6 7
38

A címlapról ajánljuk