Windisch Judit Itthon

Kereszténység és magyarságtudat? Remélik, hogy Lázár csak viccelt

Munkaerőpiaci szempontból is nonszensz, amiről Lázár János beszélt a minap, amikor a diákok keresztény neveléséről beszélt. Még az egyházi iskolák közül sem érzi mind, hogy a legfontosabb lenne, egyházi gimnázium nincs is a legjobb tíz középiskola között.

hvg.hu Kult

Elindult az új Verslavina: Lackfiék zseniális versekkel figurázzák ki az oktatási rendszert

Néhány hete Lackfi János és Szabó T. Anna a negyvenedik születésnapról és az az évek múlásáról szóló verspárbaja felrobbantotta az internetet. Ráadásul a szellemes verslavinához számos más költő és közéleti személyiség is csatlakozott. A spontán projektből született verseskötetet épp, hogy megjelent, már itt a folytatás: Lackfi János és Szabó T. Anna az iskoláról és a magyar oktatási rendszerről kezdtek újabb szellemes verses adok-kapokba.

Balla István Nyüzsi

Káció, akáció… nyelvi felmérés

Június 11-én, egy nappal az utolsó normál tanítási nap előtt, két nappal az évzárók előtt dolgozatot írt minden 6.-os és 8.-os diák.

hvg.hu Vállalkozás

Így kergetett minket őrületbe a kormány

Elkeseredett, netán dühös, mert éppen sorban áll egy benzinkútnál az új matricájára várva? Már tizedszer kapja ugyanazt a hibaüzenetet az online értékesítési rendszeren? Hagyja a francba, és spórolja meg a nagy megdöbbenést! Tudja, mennyi elfuserált kormányzati beavatkozáson esett át az elmúlt öt évben? Ha van gyereke, valószínűleg sejti, mi zajlik az iskolákban, ha kereskedő, az új pénztárgépével kell vacakolnia, esetleg pórul járt a chipsadóval vagy az e-útdíjjal. Közben fizeti a folyton változó tranzakciós adót, és nézi, miként szórja a kormány a pénzt az elbaltázott devizafalura, és hogyan osztja ki a haveroknak a trafikokat, de még azt is elrontja. Ennyi mellényúlás után kormánynak sem lehet könnyű lenni.

Szabó Fruzsina Itthon

Gimnáziumok a kormányzat célkeresztjében

Az egyetemi-főiskolai rendszert is megroppanthatja, ha a kormány valóban visszavágja a gimnáziumi férőhelyek számát, ami főleg vidéken zárhat el gyerekeket a továbbtanulástól.

hvg.hu Kult

Olvasóinknak nem jön be a Hoffmann-rendszer

Az érdemjegyek mellett szóbeli vagy írásbeli szöveges értékelésre is szükség lenne ahhoz, hogy pontos képet kapjunk gyermekeink iskolai teljesítményéről – vélik a hvg.hu olvasói, akik szerint az oktatási változásoktól az addig sem jó magyar iskolarendszer csak rosszabb lett.

Radó Péter Vélemény

Radó Péter: Szép új tanév

Nemcsak a pedagógusok kezdik szorongva az új tanévet, hanem ugyanígy vannak ezzel hatéves gyermeküket beírató szülők ezrei is. Nem tudják, hogy milyen iskola várja a kicsiket. Oktatáskutató szerzőnk szerint az előkészítetlenül bevezetett pedagógus-életpályamodell riasztó, az új közoktatási rendszerben kibontakozó tanulói életpályák viszont egyenesen elborzasztóak.

1 2

A címlapról ajánljuk