#segélyezés

Dercsényi Dávid Itthon

"A migrációt támogatni kell, különben egy barlangban fogunk kuksolni"

A CEU-ra jött előadni Kilian Kleinschmidt, aki dolgozott már tetőfedőként, tenyésztett kecskét, átszelte motoron a Szaharát, aztán az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) alkalmazottjaként megfordult Szomáliában, Jordániában, Ruandában, Kenyában. Arról beszélt, miért szükséges radikálisan megváltoztatni a nyugati világ humanitárius és fejlesztési nézőpontját, a jelenlegi segélyezési rendszert. Mi az előadás előtt beszélgettünk vele.

Balla István Itthon

Ma sem lenne sétagalopp egy oktatási szemléletváltás

Súlyos következményei lesznek mindannyiunkra nézve, ha a magyar iskolarendszer továbbra is tömegével bocsátja ki magából az alulképzett fiatalokat – állítja Scharle Ágota közgazdász. A szegénység növekedését csak egy méltányosabb, a hátrányos helyzetűekre is figyelő, integráló oktatás lenne képes megállítani. A közmunka csak látszatmegoldás, ami ráadásul drágább, mint egy jól működő segélyezési rendszer.

MTI Itthon

A Magyar Vöröskereszt is beszáll a migránsok megsegítésébe

Első körben 1800 menekült családnak osztanak segélycsomagokat Röszkénél. A szervezet 72 ezer migráns támogatását vállalta, három hónapon keresztül. A pénzt a Nemzetközi Vöröskereszt katasztrófasegélyezési veszélyhelyzeti alapjából szerezték az akcióra a magyarok. A Magyar Vöröskereszt vallja, hogy nem létezik "illegális emberi lény", csak "rászorultságát nézve sebezhető ember" - írták.

hvg.hu Itthon

Összeomlás szélén az új segélyezési rendszer - Panaszáradat a hivatalokból

Március elseje óta az aktív korúak ellátásának megállapítása már nem az önkormányzatok, hanem a járási hivatalok hatásköre. A hvg.hu által elért hivatali dolgozók szerint az utóbbiak semmilyen szempontból sem lettek felkészítve a változásra. A tét nem kisebb, mint átlagosan negyedmillió segélyezett megélhetése, és a kilátásaik kiábrándítóak. A Miniszterelnökség szerint szó sincs erről, a járási hivataloknak megvan minden eszköze, hogy az ellátás megállapítása és folyósítása zökkenőmentes legyen, és az Emmi szerint is "számos tájékoztató anyagot" kaptak a munkatársak a felkészüléshez.

Kis Miklós Vélemény

Miért csökkentik a segélyeket?

A kormány semmit nem tesz véletlenül, hatalmi okok állnak a költségvetésben jelentős tételnek nem mondható segélyek eltörlése s a felelősség önkormányzatokra hárítása mögött.

Egri Gergely - Neuberger Eszter Itthon

Itt az alapjövedelem - feltétel nélkül

Megszűnhet a nincstelenség Magyarországon, amennyiben megvalósítják azt a koncepciót, amit egy független szakértői munkacsoport dolgozott ki a feltétel nélküli alapjövedelem kialakítása érdekében. A Bánfalvi István vezette LÉT munkacsoport szombaton ismertette a programot a nagyközönséggel a budapesti Kossuth Klubban, több mint teltház előtt.

Kovács Áron Itthon

Kossuth tér 1-3 - A nap, mikor Orbán vejét emlegetik a parlamentben

Ismét eljött az idő, hogy Orbán Viktor személyesen szálljon be a parlamenti vitába, és mondjon valami frappánsat egy cigányozó jobbokosnak, és a zuglói korrupció ügyével támadó LMP-nek. A vita viszont már korábban eléri az Orbán-családot, hiszen előkerül annak a Közgép-cégnek a neve is, amelynek vezére a miniszterelnök veje. Hétfőn elfogadják azt a törvényt, mely alapján minden segélyezett bekerül egy központi adatbázisba, és azt is, amellyel a kormány kedve szerint költöztetheti a műkincseket.

hvg.hu Itthon

Nem vesz el többet a legszegényebbektől a kormány

Nem vonnak be több segélyt és jövedelemkiegészítő ellátást a segélyplafon alá - ezt válaszolta Doncsev András , az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára Szél Bernadett írásbeli kérdésére.

MTI Itthon

Érpatakon nem tudják kifizetni a segélyeket

Érpatak polgármestere szerint gondokat jelent a szociális segélyek kifizetése a községben, mivel a település továbbra sem tudott megállapodni Nagykállóval a közös önkormányzati hivatal létrehozásáról. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal az MTI-vel azt közölte: a hivatal minden segítséget megadott ahhoz, hogy a jogosultak a segélyeket, a dolgozók pedig a munkabéreiket határidőben megkaphassák, valamint a két település megkösse a közös hivatal alapításáról szóló megállapodást.

Kovács Áron Itthon

Kossuth tér 1-3. - Papcsák Ferenc törvényt ír a saját peréhez

Minden bizonnyal a trafikpályázatok ügye uralja majd a hétfői parlamenti ülés elejét, ez után pedig gyorsan megszavazzák, hogy több irodista és kevesebb katona legyen a Honvédségben. Néhány módosító indítványban ismét tetten érhető, hogy még a fideszesek sem értenek egyet mindenben. Kedden aztán elkezdik újraírni a segélyezés rendszerét, és az is kiderül, hogy egy ügyvéd képviselő akár a menet közben is átírhatja a szabályokat, ha épp erre van szüksége.

1 2 3
Immunológus: Mindegy, hogy ugyanazt az oltást kapja-e valaki a második alkalommal

Immunológus: Mindegy, hogy ugyanazt az oltást kapja-e valaki a második alkalommal

A járványpénzek is két hullámban érkeztek az egyházhoz – táblázatban a milliárdok

A járványpénzek is két hullámban érkeztek az egyházhoz – táblázatban a milliárdok

Sikerrel végezték el az egyik legnehezebb műtétet a kínai orvosok

Sikerrel végezték el az egyik legnehezebb műtétet a kínai orvosok

Nincs ma éjszakai műszak a tatabányai kórház sürgősségijén

Nincs ma éjszakai műszak a tatabányai kórház sürgősségijén

Új finanszírozási rendszer jöhet ősztől az egyetemeken

Új finanszírozási rendszer jöhet ősztől az egyetemeken

Pajkaszeg újra pácban: jön A mi kis falunk újabb évada

Pajkaszeg újra pácban: jön A mi kis falunk újabb évada

A járványhelyzet miatt márciusban is igényelhető az egy hónapnyi ingyennet

A járványhelyzet miatt márciusban is igényelhető az egy hónapnyi ingyennet

Mégis bevásárolt Szputnyik V-ből Szlovákia

Mégis bevásárolt Szputnyik V-ből Szlovákia

A címlapról ajánljuk