szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Abszurd, hogy ilyen rendezvényeket kell tartani ahhoz, hogy emberek ételhez jussanak – mondta Alföldi Róbert a Heti Betevő tavalyi aukcióján, ahol ismert és feltörekvő magyar művészek ajánlottak fel egy-egy alkotást jótékony célra. A helyzet abszurditása azóta sem változott, csak most Mácsai Pál veszi át a stafétát.

Több mint ötven magyar művész ajánlotta fel alkotását a november 21-én nyíló Művészek a Heti Betevőért jótékonysági aukcióra és kiállításra. A szervezők tájékoztatása szerint ismert festők, grafikusok, fotográfusok műveire lehet licitálni a jövő héttől, a bevételeket pedig rászorulók támogatására, ételosztásokra fordítják.

A csatlakozók között van Alföldi Róbert Jászai Mari-díjas színész, Rutkai Bori énekesnő, Baksai József és Nagy Gábor Munkácsy-díjas festőművészek, továbbá Féner Tamás Kossuth-díjas fotóművész.

A kiállítást Mácsai Pál Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező nyitja meg november 21-én este, a budapesti Kahan Art Space Galleryben. A felajánlott műveket 26-ig lehet megnézni a galériában.

A Heti Betevő csapata már többször szervezett hasonló adománygyűjtő akciókat, ezek segítségével ötödik éve osztanak vasárnapi ebédet rászorulóknak Budapesten, Makón, Székesfehérváron és Pécsen. A legutóbbi, tavalyi rendezvényükön Alföldi Róbert arról beszélt: abszurdnak tartja, hogy ilyen rendezvényeket kell tartani ahhoz, hogy emberek ételt kapjanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Rászorulóknak osztottak ételt, bírságot kaptak az önkormányzattól

"FIGYELEM! A Heti Betevő ezentúl nem oszt ételt a Klauzál téren!" – írta Facebook-oldalán a szervezet, miután a VII. kerületi önkormányzat érvényes közterület-használati engedély hiányában, azaz a kerület rendjével kapcsolatos szabályok megszegése miatt 30 ezer forint közigazgatási bírsággal sújtotta őket.

Igazi otthonmaradós idő lesz a jövő héten

Igazi otthonmaradós idő lesz a jövő héten

Orbán: Május elejére több mint 4 és félmillió ember lesz beoltva Magyarországon

Orbán: Május elejére több mint 4 és félmillió ember lesz beoltva Magyarországon

Hétfőn már tárgyalnának a kormánnyal a magánegészségügyi szolgáltatók arról, hogyan tudnák segíteni a járvány elleni védekezést

Hétfőn már tárgyalnának a kormánnyal a magánegészségügyi szolgáltatók arról, hogyan tudnák segíteni a járvány elleni védekezést