szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Olyan segélycsomagokra találtak rá egy nagy raktáráruházban, amelyeket elvileg két évvel ezelőtt kellett volna kiosztani a Maria hurrikán áldozatainak. Az ügy kapcsán kirúgták az ország katasztrófavédelmi vezetőjét.

Puerto Rico kormányzója szombaton azonnali hatállyal menesztette posztjáról Carlos Acevedo katasztrófavédelmi igazgatót, miután a december óta földrengések sorozatától sújtott Ponce városban a helyiek feltörtek egy raktárat, amely tele volt ki nem osztott segélycsomagokkal. A CNN azt írja, hogy ezeket a szállítmányokat két évvel ezelőtt kellett volna kiosztani, amikor a Maria hurrikán végigsöpört a szigeten. A raktárban többek között ásványvíz, babapelenkák, tartós élelmiszer és gáztartályok voltak nagy mennyiségben.

Miután a raktár ajtajait sikerült kinyitni, a rászoruló lakosok szombat délután már sorban álltak az épület előtt, hogy hozzájussanak a dobozok tartalmához.

©

Acevedo védekezésképp azt mondta, hogy a katasztrófavédelem igenis osztott segélycsomagokat, és a raktárnál sem tagadták meg az emberektől asegítséget. Korábban 600 raklapnyi vizet osztottak szét a Dorian és a Karen hurrikán, valamint a tavalyi szárazság idején. A most talált segélyszállítmányokat csak azért nem osztották ki a Maria hurrikán idején, mert lejárt a szavatosságuk, de nem érkezett a kormánytól utasítás az áruk megsemmisítésére vonatkozóan.

A kormányzó mindenesetre azonnali vizsgálatot indított az ügyben, amelynek eredményét elvileg már hétfőn közölni is fogják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ennyire jó telefont tud csinálni ma a Huawei, csak hát Google nélkül – teszten a Mate X2

Ennyire jó telefont tud csinálni ma a Huawei, csak hát Google nélkül – teszten a Mate X2

Kiléptetné Németországot az unióból az AfD

Kiléptetné Németországot az unióból az AfD

Rinocéroszságunkhoz nem fér kétség – könyvajánló

Rinocéroszságunkhoz nem fér kétség – könyvajánló