Kijutott az amerikai vb-re a legjobb magyar steaksütő
Jövő márciusban akár világbajnok is lehet Lencsés Zoltán.
Jövő márciusban akár világbajnok is lehet Lencsés Zoltán.
Az Oszakai Egyetem tudósai szarvasmarhákból izolált őssejtek segítségével nyomtattak steaket.
Levette üzletei polcairól a drága marhahúsokat a brit Co-op élelmiszerlánc, mivel azoknak folyton folyvást nyoma veszett.
A kávé különleges összetevő. Már kis mennyiség is elegendő belőle ahhoz, hogy az édes, vagy sós ételeket új aromákkal gazdagítsa. A kávéval készült desszertek klasszikusnak számítanak szerte a világon, azonban akadnak más, kiegyensúlyozott, harmonikus, új, meglepő párosítások is.
A Business Insider összegyűjtött hat olyan terméket, melyek ára a csillagos egekbe emelkedhet a következő években, legalábbis az Egyesült Államokban mindenképp. A méz, csoki és a marhahús is a listán szerepel.
Nem szerepel a hivatalos programban, de a VinCE-sek még rátettek egy lapáttal az ötödik nagy bor-show alkalmából, amelynek harmadik napját - március 2. - amúgyis gasztro vasárnapnak nevezték ki. Közkincsé tették Tara Devon O' Leary WSET diplomás sommelier, borszakértő tanácsait, ha a kóstolgatások nyomán a tökéletes étel-borpárosítások nyomába erednénk. Tara nem szívbajos, szerinte hagyjuk ezt a professzionistáknak. No stressz, itt az öt tipp.
Az Egyesült Államokban a marhahús kiskereskedelmi ára rekordközeli magasságokban található. Az árak jövőre és 2016-ban is tovább nőhetnek, ez pedig azt jelentheti, hogy egy hamburger hamarosan például annyiba fog kerülni, mint ma egy steak. A jó hír ugyanakkor az lehet, hogy a kínálat pár éven belül nőhet majd, így az árak is csökkenthetnek, rövid távon viszont drága marhahúsra kell felkészülnie az amerikai fogyasztónak.
Gondolnák, hogy egy jó minőségű scotch nem csak pohárból szürcsölve élvezetes, hanem ételek kiváló kiegészítője is lehet? A skótok előszeretettel használják kedvenc italukat különböző fogások elkészítéséhez is.
Volt már volt szerencséjük profi módon elkészített steakhez? S azt tudják, milyen húst kell vennünk? S hogyan fogjunk hozzá otthon a sütéshez? Íme, most minden, amit a steak-sütéshez tudni kell.
Kutatások támasztják alá azt a tényt, hogy azoknak, akik a szabadidejüket a családjuk és a barátaik körében töltik...
Valószínűleg világ első "steakkését" tárták fel egy izraeli barlangban - a kétszázezer éves aprócska kőkésekkel falatozás közben nyesték le a sültről a megfelelő méretű húsdarabkákat.
Hányan vállalnának be egy többkilós hamburgert, méteres pizzát, pár liternyi tejszínes turmixot? Nem mintha ennek túl sok köze lenne a gasztronómiához, de úgy tűnik, keletje van az ilyesfajta ember-kaja meccseknek.
A húsukért tartanak parlagi szamarakat a Kaposvár melletti Bőszénfán, erről közölt képgalériát az MTI. Aki kíváncsi a szamárhús ízére, az a közeli Zselicvad étteremben kóstolhatja meg a szamársteaket és a szamárragut. A vadfeldolgozó egyébként a Kaposvári Egyetemé.
A vörös hús fogyasztása összefügghet a mellrákkal. Azoknál a nőknél, akik gyakran esznek hamburgert, steaket és más hasonló fogásokat, kissé magasabb lehet a mellrák kockázata – derült ki egy új tanulmányból.
Gyógyíthatatlan húsevők a salátáktól is elvárják, hogy legyen bennük valami izmosabb. Ők nem valami mellé, inkább valami helyett ennék. Íme egy fajsúlyosabb saláta, ami többnapos ünnepen üdítő színfoltja lehet az unalomig ismételt hagyományos menünek. Nem túl bonyolult ötvözetről van szó.
A hamburgerben az a jó, hogy végtelen a variációk száma. Ilyen hús, olyan hús, ilyen mártás, amolyan szósz… Lóból könnyű és elegáns burgert készíthetünk. Nagyon elegánsat.
Csak a pácról lesz szó. 4 napig érleljük a húst benne. Ha esni kezd a kénköves eső, akkor elkészítjük a steaket is.
Gordon Ramsay brit séf is csatlakozott a Las Vegasban jelen lévő Michelin-csillagos sztárszakácsokhoz, éttermet nyitva az Egyesült Államok nyugati részében fekvő kaszinóvárosban.
Sült marhahús, milyen egyszerű, de nem itthon. Hús – mire gondolunk, ha meghalljuk ezt a szót? És ha a sült húst? Elvonul a szemünk előtt az elronthatatlan sertéstarja mustáros, zsíros képe, és rá kell ébrednünk, semmit se tudunk a steakekről, pedig a steak csak a húsról szól. Szerencsére van pár étterem Budapesten, ahol szeretik és tisztelik annyira ezt az alapanyagot, hogy érdemes legyen náluk kipróbálni.
Sajátos, egyáltalán nem egységes budapesti sztékkörkép underground konyhával, féltitkos grillezéssel, egy...