hvg.hu Én és a Cégem

Nem pia, tea: csendterápia a stressz ellen menedzsereknek

Szingapúr a világ egyik nagy üzleti központja, ahol rengeteg holtfáradt, örökké stresszben élő menedzser dolgozik. A kikapcsolódásnak vannak hagyományos módjai, például kissé felönteni a garatra a meló után, de ennek másnapra kínos következményei lehetnek.

hvg.hu Shake

Stresszkezelés, vagy kemény drog?

A játék olyan kikapcsolódás, amely elszakít a valóság terhétől, új szerepekbe, új környezetbe, új szabályok közé szorítja az elmét, ezáltal friss kihívásokat és lehetőségeket teremt. Sok játék azonban szenvedéllyé is válhat, amely nem csak a fiatalokat ragadja magával, felszabadíthat, de rabjává is tehet bárkit.

hvg.hu Plázs

Félünk a leépítésektől – tippek stresszoldásra

Mindennapi életünket stresszhelyzetek sorozata szövi át. Nem is kell kilépni a lakásból, elég bekapcsolni a televíziót és máris kezdhetünk aggódni az influenza, a lesújtó gazdasági helyzet, a morális válság miatt. Az alábbiakban sorravesszük a stressz okait, hatásait és megpróbálunk néhány praktikus tippet adni stresszhelyzet csökkentésére a mindennapokban.

hvg.hu Plázs

Mit nyerünk, ha biciklire pattanunk?

Legyen szó egyéni- vagy csapatjátékokról, szabadban vagy zárt helyen végzett mozgásformákról, erőfejlesztésről vagy állóképességi tréningről, a rendszeresen végzett testmozgás jelentősen hozzájárul a stresszel szembeni védekezéshez. Az alábbiakban a három legnépszerűbb mozgásformáról, a futásról, úszásról és kerékpározásról írunk.


A címlapról ajánljuk