A botcsinálta dolgozók miatt bünteti az éttermeket a Nébih
A munkaerőhiány és a képzetlenség miatt egyre nagyobb a baj az éttermi higiéniával is.
A munkaerőhiány és a képzetlenség miatt egyre nagyobb a baj az éttermi higiéniával is.
Tóth Zoltán úgy érzi, nyugdíjasként csökkent az életszínvonala, de igyekszik feltalálni magát: olvas, tanul, nemrég pedig sikerrel abszolválta az uniós szakácsvizsgát.
Sara Netanjahu az ügyészség szerint drága éttermekből is rendelt ételt, pedig a miniszterelnöki rezidenciának van szakácsa. Felelősségre vonják a rezidencia vezetőjét is, aki a vád szerint részt vett a csalásban és a számlák meghamisításában.
"Nemrégiben jött egy szakács a Petőfi-sétányra. Bement vagy öt helyre, s megkérdezte, mennyiért alkalmaznák. Hétszázezerről indult a licit, végül 1,1 millióért szegődött el" – mesélték a Balatonnál.
Nyugati fizetést kínál egy budapesti pizzéria.
Mindent elvállal a „Putyin szakácsaként” ismertté vált Jevgenyij Prigozsin: álhírgyártó központokat hoz létre Szentpéterváron, orosz zsoldosokat toboroz szíriai munkára, eteti az iskolásokat és a katonaságot, s megszervezi az állami vezetők fogadásait. Vagyona már 45 milliárd forint körül jár, és nem foglakozik a személyét sújtó külföldi szankciókkal.
Egy hónap alatt hétezer követőt gyűjtött a Facebookon Sebők Gábor biológia szakos egyetemi hallgatóból lett szakácstanuló, aki gluténérzékenyként oszt meg glutén-, cukormentes és diétás recepteket az interneten - írja cikkében a Délmagyar.
Már nem elég a béremelés. Más juttatásokkal is meg kell fogni a tapasztalt dolgozókat – mondja a szállodás, a vendéglős. Akkor miért csúszott le a vendéglátás a bértábla aljára?
Beugrunk buli után a nonstopba, és összedobunk még valami Michelin-csillagosat – így emlékezhetnek sokan a fiatal Jamie Oliverre, aki főzőtudománya mellett talán a Bundesligát idéző frizurájáról volt ismert. Ez már azonban a múlt: a 41 éves szakács főzőműsorai "megkomolyodtak", és nemrég született meg az ötödik gyermeke.
Lassan teljesen elfogynak a szakképzett pincérek és szakácsok a Balaton mentén a vendéglőkből, a csárdák és bisztrók már egymás dolgozóit vadásszák le. A jelenség nem új, de idén minden korábbinál súlyosabb, és már a forgalom is csökken ahhoz képest, amennyi vendéget kiszolgálhatnának. Lassan már tényleg csak diákok dolgoznak a tó környéki vendéglátásban?