#szakács



Ma főz a magyar csapat a Bocuse d'Oron
 

Ma főz a magyar csapat a Bocuse d'Oron

Széll Tamásék a 8-as boxban készíthetik el 5 óra 35 perc alatt a hónapok precíz tervezésével és finomításával kigyakorolt ételeiket. A másik kilenc konyhában Hollandia, Olaszország, Oroszország, Svájc, Horvátország, Franciaország, Belgium, Dánia és Svédország csapata főz.

MTI MTI


Mit evett a sztárszakács Budapesten?
 

Mit evett a sztárszakács Budapesten?

Sajtos, tejfölös lángos, kakashere pörkölt, csirkepaprikás, pálinka – nem semmi felütés annak, aki életében nem evett még magyar kaját. Donal Skehan, az ír sztárszakács tavaly Magyarországon kezdte a forgatását egy tévésorozatnak, amelyet mostantól láthatnak a hazai nézők.

-gy- -gy-



Egy igazi meglepetés: ibolyás desszert húsvétra - recept
 

Egy igazi meglepetés: ibolyás desszert húsvétra - recept

A kis tavaszi virágnak semmi oka a szerénykedésre. Gyönyörű a színe, csábító az illata, és a konyhában is helye van. Nem csupán vázában. A világ első ibolyás szakácskönyve írójának ajánlásával ünnepi, húsvéti finomságot is készíthetünk belőle.

Tóth Sándor Tóth Sándor

Siba asztala - recept
 

Siba asztala - recept

Főzés, forgatás, utazás. Fakanállal a világ körül, és otthon is, ha a séf amellett, hogy tévés híresség, feleség és anya. S nem, most nem Nigella mennybemenetele következik.

hvg.hu hvg.hu

Horror a konyhán
 

Horror a konyhán

Igen, séf! Saccolni sem tudja a kedves vendég, hányszor hangzik el ez a mondat egy étterem konyháján naponta. Nem is tartozik rá, csak az, ami az asztalára kerül. S talán jobb is, ha nem tudja, mi történik a színfalak mögött.Legalábbis, ami a szakácstanulókat illeti.

T. K. T. K.

A csülökpörköltet is szereti Bourdain
 

A csülökpörköltet is szereti Bourdain

Az Élesztőben jót sörözött, a New York kávéházban pedig bekebelezett egy négyfogásos menüt Anthony Bourdain, a világhírű amerikai séf. Mellesleg filmet forgatott a CNN-nek.

hvg.hu/turizmus.com hvg.hu/turizmus.com

 

"A vendégeknek főzök, nem az ételkritikusoknak"

Szülei mérnöknek szánták, ám őt mindig is a vendéglátás vonzotta. Franciaországtól Hong Kongig sok helyen megfordult, markáns véleménye van a gasztronómia jelentéséről, vendégeiről távoli rokonként szeretne gondoskodni, és magasról tesz az ételkritikusok véleményére. Neki a vendég a fontos. Végre valaki, aki ezt ilyen határozottan kimondja. A Hertelendy Gourmet Fesztivál kapcsán indított interjú-sorozatunk utolsó felvonásaként Hampuk Zsolttal, a Relais & Châteaux Hertelendy Kastély séfjével beszélgettünk.

Sz. J. Sz. J.


Amíg leragadunk a rántott húsnál, nem lesz változás
 

Amíg leragadunk a rántott húsnál, nem lesz változás

Dublinban vitt Bib Gourmand minősítésű konyhát, próbálkozott saját üzlettel, főzött a U2-nak, szakácsként bejárta a fél világot. Időnként hazaugrik egy kicsit, hogy végig egye a jobb éttermeket, és ha lehet, pár napra be is álljon stázsolni. Csitári Szabolccsal a privát szakácsok életéről és a magyar fine diningról beszélgettünk.

Gál Éva Laura Gál Éva Laura

Amit irigylünk: tesztkonyha
 

Amit irigylünk: tesztkonyha

Az üvegtetőn beömlő napfényben aranyosan csillogó olajos és mézes üvegek, fehér kabátban sürgő-forgó szakácsok, citrom- és vaníliaillat. Nem, nem egy csillagos konyhán járunk.

T. K. T. K.

Íme a legkeresettebb szakmák
 

Íme a legkeresettebb szakmák

Értékesítőként, szerelőként és pénzügyi tanácsadóként a legkönnyebb elhelyezkedni Magyarországon, de keresettek a szakácsok is – derül ki a Jófogás.hu statisztikáiból. A portálon főleg „kékgalléros”, középfokú végzettséget igénylő munkákat keresnek és kínálnak. Ami a régiókat illeti: Budapesten a legkönnyebb állást keresni, Csongrádban a legnehezebb.

hvg.hu hvg.hu

Így toboroz külföldre szakácsokat a magyar külügy
 

Így toboroz külföldre szakácsokat a magyar külügy

Szakácsokat keres a magyar külügyminisztérium a nagykövetségekre. Kifejezetten nekik szóló versenyt hirdetnek, ahol a győztesek jutalma egy nagykövetségi állás. A nyerő szakácsok házastársainak is adna munkát a külügy – fogalmaz a kurir.hu.

hvg.hu hvg.hu


Nyugdíjba megy az elnöki főszakács
 

Nyugdíjba megy az elnöki főszakács

Bernard Vaussion 40 évig főzött-sütött a francia államfőknek, eközben számtalan magas szintű vendég kulináris ízlését tapasztalta meg. Október 30-án búcsúzik eddigi munkahelyétől, az elnöki palota alagsorának 500 négyzetméteres konyhájától.

T. S. T. S.

Münchenben dolgozik a legjobb magyar séf
 

Münchenben dolgozik a legjobb magyar séf

A „Hagyomány és Evolúció” mára kétségtelenül Magyarország legjelentősebb professzionális szakácsversenye lett. Idén a fődíjat Molnár Gábor, a müncheni Geisel’s Vinothek séfhelyettese kapta.

Csíki Sándor Csíki Sándor