#szalámi



Fejlesztett egy algoritmust a Műegyetem, segít megérlelni a szalámikat
 

Fejlesztett egy algoritmust a Műegyetem, segít megérlelni a szalámikat

A minőséget és az energiahatékonyságot is javító technológiát dolgoztak ki a Pick Szeged Zrt. felkérésére a Műegyetem kutatói a vállalattal közösen, az új műszaki megoldás során egy algoritmus segíti a szalámik érlelési folyamatának megtervezését és nyomon követését – tájékoztatott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.

MTI MTI













Hungarikumok hétvégéje a Budai Várban
 

Hungarikumok hétvégéje a Budai Várban

Barackpálinkás és paprikás fagyi, libaburger, tokaji aszú, 100 éves szódakészítő gépből szóda a fröccshöz és még megannyi jóság, ami csak és kizárólag a mienk. Először együtt mind a 41 hungarikum mától vasárnap estig a Budai Várban.

hvg.hu hvg.hu




Megmenti-e a magyar konyhát a kormány buzgósága?
 

Megmenti-e a magyar konyhát a kormány buzgósága?

Mi garantálja, hogy a hazai vásárlók által annyira kedvelt, „magyar termékként”, „hazai specialitásként” reklámozott élelmiszerek egyben jó minőségűek is legyenek? Biztosítja-e a hungarikum védjegy, hogy a karcagi birkapörköltbe első osztályú őrölt paprika kerüljön? A kormány erre törekszik, ám közben közleményháborúban áll az őt bíráló civilekkel. A hazai gasztronómiát megemelő egyesület viszont a maga tanúsítványával volt képes felpörgetni a minőséget garantáló családi gazdaságokat.

M. László Ferenc M. László Ferenc