hvg.hu Vállalkozás

Valósághű szimulátorral tanítják a diákokat arra, mit tegyenek, ha felborul a buszuk

Ha baj van, a gyerekeknek nem lesz idejük arra, hogy pontosan felidézzék azt, amit elmondunk, tanítunk nekik a hasonló helyzetek kezeléséről. Így viszont, hogy maguk is megtapasztalják, hogy mi történik, ha felborul egy busz, képesek lesznek reflexszerűen reagálni. Így foglalta össze egy belga tanárnő a kísérlet tapasztalatait a BBC-nek.

MTI / hvg.hu Itthon

Tavaszig kell várni a hosszú CAF-villamosokra az 1-esen

Várhatóan jövő tavasztól közlekednek majd a budapesti 1-es villamos vonalán az 56 méteres CAF-szerelvények, amelyeknek a vezetését szimulátoron gyakorolják a villamosvezetők. A világ leghosszabb villamosai közül pénteken mutatták be az elsőt.

hvg.hu Plázs

Krematóriumszimulátorral sokkolják a kínaiakat

Halálközeli élményként hirdetik azt az elmúlás naturalizmusán és az azt követő kegyeleti szertartásokon végigvezető szerepjátékot, mely hamarosan hódító útjára indul Kínában.

hvg.hu Plázs

Már sütőben a legjobb medveszimulátor – videó

Mézet csenhetünk, erdei állatokat üthetünk agyon vagy csak egyszerűen elmehetünk téli álmot aludni – már megleshető a világ elsőszámú, egyelőre fejlesztési stádiumban járó medveszimulátora.

MTI Világ

Újabb bizonyíték, ami bizonyíthatja a maláj gép eltérítését

Nemrég adatokat töröltek ki az eltűnt maláj utasszállító egyik pilótájának otthonában talált repülőgép-szimulátorból – ezt a malajziai védelmi miniszter mondta szerdai sajtótájékoztatóján. A nyomozók dolgoznak az eltűnt adatok helyreállításán, de a pilótát, Zaharie Ahmad Shahot addig ártatlannak tekintik, amíg ennek ellenkezőjére bizonyítékot nem találnak – tette hozzá.

MTI Vállalkozás

Megérkezett a Wizz Air szimulátora Ferihegyre

A tervek szerint május elején adják át a Wizz Air Magyarország oktatási központjának a holland Flight Simulation Company-val (FSC) együttműködésben épülő Airbus-320-as szimulátorát Budapest Airport Zrt. épületében, ahol korábban a Malév szimulátora működött - közölte a Budapest Airport csütörtökön.

1 2 3

A címlapról ajánljuk