#szusi

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk
 

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.

Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő

„Nem próbálunk mi lenni a legjobb japán étterem a világon, mi egyediek akarunk lenni”
 

„Nem próbálunk mi lenni a legjobb japán étterem a világon, mi egyediek akarunk lenni”

Miért más a kaliforniai szusi, mint a hagyományos, japán változat, és miért különbözik mindkettőtől az, amelyet Wolfgang Puck budapesti éttermében, a Spagóban kínálnak? Mi zavar egy japánt, ha hazáján kívül kínálják szusival? Mi az alapvető baj a szupermarketekben kapható változattal? Tetsu Yahagival, a Puck-éttermek vezető konyhafőnökével beszélgettünk.











Óriási hal lesz a menü egy pesti hotelben - konyhai fotó
 

Óriási hal lesz a menü egy pesti hotelben - konyhai fotó

Megérkezett az az embernagyságú tonhal a budapesti Buddha-Bar luxusszállodába, amelyből egy párizsi szusiséf készít majd toro szasimit a szálloda élményvacsoráján. A Facebookon posztolt fotó szerint hárman alig bírták felemelni a gigantikus tonhalat a hotel konyhájában.

hvg.hu hvg.hu


Pick mangalicával turbózzák fel a szusit Japánban
 

Pick mangalicával turbózzák fel a szusit Japánban

A szusiban és a gőzgombócokban is megjelenhetnek Japánban a Pick Szeged Zrt. mangalica különlegességei, amelyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a szigetországban - mondták a magyar húsipari cég képviselői a pénteken zárult tokiói Foodex élelmiszer-kiállításon.

MTI MTI