# takarékszövetkezetek

MTI Vállalkozás

Tovább hízik a kisgömböc a hazai banki piacon

Egyesült a Pannon Takarék Bank Zrt.-vel a Lébény-Kunsziget Takarékszövetkezet és a Bakonyvidéke Takarékszövetkezet október 1-jén. A Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében, illetve a fővárosban működő Pannon Takarék így több mint 90 milliárd forintnyi portfóliót kezel, fiókjainak száma pedig 52-re bővült.

hvg.hu Itthon

Orbán a Spéderről és a Portikról szóló kérdést is kikerülte

Orbán Viktor szerint a britek többsége elsősorban a népvándorlás miatt döntött végül úgy, hogy Nagy-Britannia inkább lépjen ki az EU-ból. A kormányfő erről a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt péntek reggel. A Spéder Zoltánnal kapcsolatos kérdésre azt válaszolta, hogy szerinte nincs szó bizalmi ügyről, és neki miniszterelnökként nem dolga személyes kérdésekkel foglalkoznia. Portik Tamásról pedig azt mondta, hogy bűnözőkkel nem foglalkozik, így azzal sem, mit mondott a bíróságon Rogán Antalról a börtönbüntetését töltő vállalkozó.

hvg.hu Gazdaság

Az MKB Bank vevőjelöltje tagadja a pletykát

Az indiai-szingapúri üzletember magyarországi cégénél a HVG érdeklődésére azt mondták, nem tervezik, hogy beszállnának a takarékszövetkezetek hálózatába. A találgatást az váltotta ki, hogy a kegyvesztett bankár, Spéder Zoltán helyére új szereplő kerülhet a takarékszövetkezeti integrációban.

Szabó Yvette Gazdaság

Orbán lefejezi a takarékszövetkezeti integrációt?

Ezt állítólag maga a kormányfő ígérte meg Demján Sándornak, miután utóbbi személyes találkozójukon arról győzködte a kormányfőt, hogy szerinte Spéder Zoltán az FHB-n keresztül kiveszi a vagyont a takarékokból. Az átalakítás irányítására kormánybiztost neveznek ki. Minderről Demján Sándor, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) elnöke számolt be.

Szabó Yvette Gazdaság

Lázár embereinek kisöprését alapozta meg Orbán törvénye

Befolyásos bankárok sora roggyanhat bele abba a törvénybe, amelyet az Országgyűlés gyakorlatilag 24 óra alatt fogadott el a takarékszövetkezeti integráció szabályozásának módosításáról. Az egyik kárvallott a Spéder Zoltánhoz köthető FHB-bankcsoport lehet, a parlamenti szavazás után a tőzsdén szinte azonnal felfüggesztették a kereskedést az FHB Jelzálogbank papírjaival. Cikkünk megjelenése óta pedig lefújták a Takarékbank jövő hétre meghirdetett közgyűlését is, amelynek napirendje Orbán Viktor szemét is szúrta.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor Orbán úgy döntött, rendet tesz a takarékszövetkezeteknél

Egy nap, pár hír, amiről mindenki beszél: totálisan átszabja a kormány az általa gründolt takarékszövetkezeti rendszert; egymásnak ellentmondva ítéli meg a foci-Eb biztonsági kockázatait Lázár János, illetve a TEK; Navracsics Tibor EU-biztos határozottan szembement a kormánnyal menekültügyben; kiderült, hogy nagy szívás lesz most nyáron a Balaton-felvidékre vonatozni; meghalt Aigner Szilárd; indul a hvg.hu Eb-tippjátéka és újabb szuperkiállítás lesz Budapesten.

Gyenis Ágnes Gazdaság

Fideszes hatalmi ütközet színtere lehet az FHB

Újabb, a Fideszen belüli hatalmi ütközet terepe lehet az FHB, amelyben – habár a tőzsdén jegyzik – fontos részletek közlése nélkül hajtottak végre jelentős tőkeemelést. A múlt év végén 30,5 milliárd forintot toltak be a bankba, amiről a HVG információi szerint a legfelsőbb szinten egyeztettek, utasítva a résztvevőket, melyikük mennyi pénzt tegyen be.

hvg.hu/MTI Gazdaság

4,5 milliárddal emelheti meg az FHB az alaptőkéjét

Az FHB Jelzálogbank Nyrt. hétfői rendkívüli közgyűlésén a részvényesek megszavazták, hogy az igazgatóság megemelheti meg az alaptőkét maximum 4,45 milliárd forinttal. A takarékszövetkezeti hitelpiacon túl újfajta hitelezési piacra lépne a bank.

hvg.hu Gazdaság

Csányi: „Nem szeretnék Lázár Jánosról beszélgetni”

Csányi Sándornak vannak félelmei, hogy a kormány az MFB-FHB-Posta-Takarékbank-takarékszövetkezetek csoportnak kedvez, és bejelentkezett, hogy részt venne a belengetett nemzeti pénzügyi rendszerben. Ezzel kapcsolatban aktív és egyelőre nem gyümölcsöző levelezést folytat Lázár Jánossal, rossz viszonyukról nem akart beszélni a Vs.hu-nak adott interjúban.

hvg.hu Gasztro

Nem takarékoskodtak - a legjobb szövetkezeti borok

A Takarékbank valamint a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. lebonyolításában április 20-21-én zajlott le a XVII. Országos Takarékszövetkezeti Borverseny. A bíráknak bőven volt miből válogatni, a pincészetek 167 nevezéssel szálltak versenybe a "Takarékszövetkezetek legjobb fehér és vörösbora címért.

hvg.hu Gazdaság

Megcsapolták a kártalanítások a betétbiztosító kasszáját

Alaposan kisöpörték a betétbiztosítási alap kasszáját a tavalyi kártalanítások: összesen közel 120 milliárd forintot fizettek ki 63 ezer betétesnek. De állta a sarat a nyolcfős szervezet, a károsultak 20 munkanapnál jóval korábban megkapták a pénzüket.

MTI Vállalkozás

Itt a bejelentés: összefognak a postával a takarékok

Öt hazai, pénzügyi szolgáltatásokban érdekelt intézmény lépett stratégiai szövetségre a hitelezési aktivitás növelése, a pénzügyi szolgáltatások megújítása, a vidék pénzügyi infrastruktúrájának és kultúrájának fejlesztése érdekében - közölte a Miniszterelnökség pénteken. A tárca hozzátette, támogatja az együttműködés céljainak elérését.

MTI Gazdaság

Orbán: "A kormányban vannak még jó néhányan, akik tudják, hogy mit akarnak"

A takarékszövetkezetek gazdasági és politikai stabilizációs tényezőt jelentenek – mondta Orbán Viktor a takarékok évzáró ünnepségén, ahol arról is beszélt: Magyarországon és az ország körül, illetve Európában is általános nyugtalanság érzékelhető, mindenhol van valami feszültség a levegőben és fel kell készülni arra, hogy ez így marad a következő években.

1 2 3 4 5 6
A Pfizer vakcinája december végén kaphat engedélyt az EU-ban

A Pfizer vakcinája december végén kaphat engedélyt az EU-ban

A Brexit nem várt mellékhatása: vége a hosszú nyaralásoknak

A Brexit nem várt mellékhatása: vége a hosszú nyaralásoknak

Stéphanie Frappart az első nő, aki meccset vezet a Bajnokok Ligájában

Stéphanie Frappart az első nő, aki meccset vezet a Bajnokok Ligájában

Belga ügyészség: Drog volt Szájer József hátizsákjában

Belga ügyészség: Drog volt Szájer József hátizsákjában

A száműzött ellenzéket is vádolja vezető atomtudósa megölése miatt Irán

A száműzött ellenzéket is vádolja vezető atomtudósa megölése miatt Irán

Huszonnégyen hunytak el lakástűzben a mostani fűtési szezonban

Huszonnégyen hunytak el lakástűzben a mostani fűtési szezonban

A Facebooké lett egy újabb cég is, egymilliárd dollárt fizethettek értük

A Facebooké lett egy újabb cég is, egymilliárd dollárt fizethettek értük

Több száz, gyermekekről készült fotót töltött fel az internetre egy 35 éves budapesti férfi

Több száz, gyermekekről készült fotót töltött fel az internetre egy 35 éves budapesti férfi

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával