hvg.hu Itthon

Meghalt a beteg, az orvos visszaküldte a hálapénzt

A Blikk szerint postai utalványon, a kórház címéről küldte vissza a hálapénzt az az orvos, aki a 100 tagú cigányzenekar egykori zenészének feleségét operálta meg tavaly decemberben. Rutinműtétről volt szó, de a 64 éves nő pár hét múlva elhunyt.

hvg.hu Vállalkozás

Mindenki nagyon várja a 13. havi fizetést

Mire számíthatnak a magyar munkavállalók az év végén? Egyszerű a válasz: nagy többségük semmire. Tíz százalékuk azonban kalkulálhat valamiféle extrával, ami lehet bónusz, jutalom, utalvány, a legnagyobb igény azonban a 13. havi fizetés iránt mutatkozik – lehetőleg még karácsony előtt.

Baksa Roland Gazdaság

Különös büfésztori Matolcsy jegybankjából

Bezáratta a teakonyhákat a jegybanki vezetés, ételt sem vihetnek be a Magyar Nemzeti Bank épületébe a dolgozók, és ezt ellenőrzik is. Közben a munkatársak utalványt kapnak, amit csak a jegybank által alapított cég üzemeltetésében levő büfékben vásárolhatnak le. Az MNB szerint indokolatlanná vált a teakonyhák fenntartása, és hamis látszatot kelt összekapcsolni a két dolgot. Eközben a jegybank épületéről és a honlapon látható címéből eltűnt a 8-as, magyarázat nincs.

MTI Vállalkozás

Trükköznek a cégek az utalványokkal a NAV szerint

Az utóbbi idők tapasztalatai szerint vannak olyan munkaadók, akik adóelkerülési szándékkal olyan készpénzutalványokat bocsátanak ki és adnak a munkavállalóiknak, amelyeket ez utóbbiak közvetlenül készpénzre válthatnak – közölte a NAV.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Martonyi volt ügyvédi irodája képviseli Orbánékat Washingtonban

Martonyi János külügyminiszter volt ügyvédi irodája, a Baker & McKenzie képviseli a magyar államot az étkezési utalványok miatt indult választott bírósági eljárásban a Világbank mellett működő, washingtoni székhelyű Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központja (ICSID) előtt.

MTI/Napi Gazdaság Gazdaság

Kész az NGM javaslata: szabályoznák a helyi pénzeket

Szabályok közé szorítanák a helyi pénzeket: az NGM-ben elkészült az a javaslat, amely felügyeleti intézményeket helyezne a jelenleg teljesen szabályozatlan rendszerek fölé, tőkekövetelményeket írna elő és meghatározná, hogy milyen befektetésekben tarthatók a helyi pénzekért befogadott forintok - írta a Napi Gazdaság keddi számában.

hvg.hu Vállalkozás

Bírósághoz fordul a Magyarországról kivonuló multi

A Világbank mellett működő választott bírósághoz fordul a francia Chèque Déjeuner csoport, amely szerint a kormány ellehetetlenítette a külföldi szociálisutalvány-kibocsátók működését - írta az FN24.hu. Megerősítették, hogy felfüggesztik a hazai utalványkibocsátást.

1 2

A címlapról ajánljuk