Sztojcsev Iván Gazdaság

Válságot várt a kormány szeptemberre – ez már annak az előszele?

Akár már szeptemberben beüthet egy kisebb válság – mondta Gulyás Gergely még márciusban, közelebbről meg nem nevezett „megbízható szakértői véleményekre” alapozva. Válság egyelőre még nincs, de azt bátran kijelenthetjük, hogy valami furcsa történik a gazdasággal. Mi zajlik, és lehet-e nagyobb baj?

Farkas Zoltán Gazdaság

Farkas Zoltán: Törvénybe zárt Bajnai Gordon, a „frontsebész”

„Egy kicsit úgy éreztem magam, mint a vérzékeny ember a borotvagyárban” – jellemezte saját politikai szereplését Bajnai Gordon, aki 410 napon át töltötte be a kormányfői tisztséget. A tíz évvel ezelőtti válságkezelésről emlékeztek meg egy minap megjelent kötetben a 168 Óra munkatársai, (Lakner Zoltán, Pungor András, Szabó Brigitta és Faragó József), és erre az időszakra tekint vissza Farkas Zoltán is, a Mozgó Világ legutóbbi számában. Ebből közlünk most részleteket.

hvg.hu Gazdaság

Orbánék régi mumusa, az IMF főközgazdásza az átírt válságkezelési receptekről

„Szerintem kisebb pénzügyi válságok előfordulhatnak, látni fogunk bankcsődöket is, de nem számítok olyan válságra, amely az egész pénzügyi rendszert megrengetné, legalábbis a közeli években” – mondja a HVG-nek adott interjúban Olivier Blanchard, akit 2008. szeptember 1-jén igazolt le főközgazdásznak a Nemzetközi Valutaalap a Massachusettsi Műegyetemről.

Lukács Andrea Plázs

Mihez kezdene, ha két hétre bezárna minden bolt?

A németek nem csak a vébé megnyerésére esélyesek, de ha becsődölne a jóléti társadalom, jóllehet, csak ők élnék túl. Egy kalandvágyó újságírónő kipróbálta, hogy van-e élet Európában a fogyasztói társadalmon kívül, majd leírta tapasztalatait. Greta Taubert Apokalipszis most! című könyve szépen fogy, mert a válságos időben is jól teljesítő németek a legrosszabbra is fel akarnak készülni. A szerzőt kérdeztük, hogy lehet-e pénz nélkül élni, és mit tapasztalt a nomád hónapok alatt.

HírTV Itthon

Kövér: Bajnai szégyellje a pofáját

Az Országgyűlés elnöke a Hír TV Péntek8 című műsorában beszélt a szellemi és politikai értelemben vett hideg polgárháborúról, a materiális világban pozíciókat vesztő baloldalról és a legarcátlanabb magyar politikusról.

Mihály László Itthon

Orbán: "Európa saját holdkóros vesztébe tántorog"

Rossz úton jár Európa nyugati fele Orbán Viktor szerint, mert nem ismerte fel a válság kirobbanása után, hogy radikális változásokra van szükség, "át kell állítani a vágányokat". Brüsszel nem tud úrrá lenni a válságon, régi recepteket követ, és túl nagy hatalmat, beleszólást követel magának a nemzetállamok belügyeibe, amelyektől még fél is - mondta a miniszterelnök a székelyföldi Tusnádfürdőn. A magyar miniszterelnök szokásos évi tusnádfürdői előadásában ismét a válság okait és következményeit elemezte, és újból kritizálta a nyugati világot.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Fordulat Brüsszelben: válságkezelő lépésekről állapodott meg az EU

Az EU állam- és kormányfői pénteken megállapodtak arról az eljárásról, amelyben kidolgozzák a gazdasági és pénzügyi uniót kiteljesítő folyamat lépéseit. Váratlan megállapodás született egy olyan mechanizmus felállításáról is, amely lehetővé teszi, hogy az euróövezeti mentőalapok segítségével közvetlenül tőkésítsék fel a bajba jutott bankokat. A döntés után pozitív hangulat terjedt el a piacokon, erősödött a forint is, később azonban alábbhagyott a piaci jókedv.

MTI Világ

A válságkezelés lesz a fő téma a márciusi EU-csúcson

A nemzetközi gazdasági válság elleni fellépés áll majd a március eleji európai uniós csúcstalálkozó középpontjában is - jelentették be a témáról szerdán az Európai Parlament plenáris ülésén folytatott strasbourgi vitában az EU-tagországok kormányközi tanácsa és az Európai Bizottság képviselői.

MTI Gazdaság

Soros: Merkel rossz irányba vezeti Európát

Soros György szerint az Angela Merkel német kancellár fémjelezte válságkezelés nem jó, mert a bajba került országokban tőkeinjekciókkal is kellene támogatni a gazdasági növekedést, nem csak szigorú takarékosságot kényszeríteni rájuk.

1 2 3 4 5 6 7 8
Tóta W.: A rövidtávfutó magányossága

Tóta W.: A rövidtávfutó magányossága

Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

Koronavírus: Pozitív a tesztje egy idősotthon több lakójának is Csongrád megyében

Koronavírus: Pozitív a tesztje egy idősotthon több lakójának is Csongrád megyében

A metró és a busz is jár már Vuhanban

A metró és a busz is jár már Vuhanban

Ez történt: bejelentették az otthoni, 15 perces koronavírus-gyorstesztet a britek

Ez történt: bejelentették az otthoni, 15 perces koronavírus-gyorstesztet a britek

Ferrari-sárga színben várja új gazdáját ez a makulátlan Lancia Delta HF Integrale

Ferrari-sárga színben várja új gazdáját ez a makulátlan Lancia Delta HF Integrale

Új videóval jelentkezett Orbán Viktor

Új videóval jelentkezett Orbán Viktor

Alsósoknak is lesz műsor a sulitévén

Alsósoknak is lesz műsor a sulitévén

A címlapról ajánljuk