Igen drágán varázsolják hotellé a Lázár vezette ménesbirtok kaszárnyáját
Szobánként 300 millió felett jár a Lázár vezette mezőhegyesi ménesbirtok kaszárnyahoteljének felújítása.
Szobánként 300 millió felett jár a Lázár vezette mezőhegyesi ménesbirtok kaszárnyahoteljének felújítása.
Megnéztük az év eddig legnagyobb gasztro durranását, a Smashyt, ahol a vendég eteti az algoritmust.
Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a Tabánban, az Attila úton.
A fénykorban dollárbolt és ultramodern automaták kötődtek a nevéhez, ma inkább a csokiroló iránti nosztalgia. Egykor monopolhelyzetben árulta a peronon a Bambit, ma inkább arra számíthat, hogy ha elakad a vonat valahol, többen térnek be az étkezőkocsiba. Az Utasellátó története sok-sok képpel.
Az étterem bezárását a séf, Feke Zoltán jelentette be a Facebook-oldalán.
Több évtizednyi működés után ez volt a legjobb lépés a tulajdonos szerint.
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) egyebek között azt javasolja, hogy jogszabály tiltsa az árversenyt akadályozó szerződési gyakorlatokat az online szálláspiacon, emellett javítanák a szállásadók helyzetét a nyárihoz hasonló – a Booking.com-hoz kapcsolódó –, tömeges piaci problémák hatékony kezelésében – közölte a GVH az MTI-vel pénteken, miután lezárta gyorsított ágazati vizsgálatát a hazai online szállásközvetítési- és szálláspiacon.
Egy bajor család alapozta meg a „magyaros vendéglátás” világhírét. A 140 évvel ezelőtt, 1883. szeptember 23-án született Gundel Károly adaptálta a magyar konyhát az európai gasztronómiához. Arra született, hogy híres apja árnyékában éljen, de a hírneve túlnőtt még az apjáén is. Sohasem főzött, de híres ételek hosszú sorát ihlette és alkotta meg. Az ő szakácskönyveiből ismeri a világ a magyar konyhát. A páratlanul népes család élete tele volt sikerekkel és tragédiákkal. Magyar és világhírességek tömegei kötődtek a Gundelekhez és vendéglőikhez.
Éttermi mintára, de csak 2-4 százalékos szervizdíjat szeretne bevezetni a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.
Néha a legegyszerűbb dolgok tűnnek a legbonyolultabbnak – mondja Poisson-Angeli Barbara, aki két budapesti étterem tulajdonosaként úgy döntött: mindenki számára bebizonyítja ennek az ellenkezőjét. Kisvállalkozóként nem csak azt igyekszik megmutatni másoknak is, hogyan lehet összeegyeztetni a környezeti és a társadalmi szempontokat a sikeres működéssel, de pofonegyszerű módot talált arra, hogyan tehet bárki a fenntarthatóságért úgy, hogy közben jól érzi magát. Csak egy kis gin kell hozzá, tonikkal felöntve.
Kevesebbet vakációznak az idén a magyarok, ráadásul rövidebb időre és olcsóbb helyekre mennek, mint az előző években. Nem csak a belföldi nyaralás lett időjárásfüggő, egész Európa turisztikai képe átalakulhat a klímaváltozás miatt.
Szerinte nagy volt a drágulás, és a szállásadók kapzsik. A magyarok helyett inkább amerikaiak jönnek, ami jó, mert ők többet költenek.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal többségében nem tapasztalt szabálytalanságokat.
Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a Belvárosban, a Március 15. téren.
Egyelőre nincs még vége a történetnek.
Szinte mindenkit kifizettek, a Fidesz ettől még megtartja a parlamenti albizottsági ülést.
„Előre nem látható technikai problémák” miatt néhányan még nem kapták meg a jussukat – állította a hvg.hu-nak a Booking.com. A magyar hatóságok azonban már elkezdtek vizsgálódni, a Fidesz politikusa pedig még azt sem zárja ki, hogy ha nem oldódik meg a probléma, akár a nyári szünetben összehívhatnák emiatt a parlament illetékes bizottságát.
Pozitív lépés a fix áras energiaszerződések árának maximalizálása, de kevés azok száma, akik bekerültek a körbe – vélik iparági szövetségek. Van, aki úgy látja, nemcsak a cégek számát, de megsegített ágazatokat is túl szűkre szabta a kormány, ráadásul nem azt a szektort segítik, amelynek nagyobb a hazai beágyazottsága. A szállásadók és vendéglátósok szerint a SZÉP-kártya szabályainak átírását tragikusan időzítették, és nagyobb kiesést okozhat, mint az a segítség, amit az energiaárstoppal mér szűkmarkúan az állam.