Idén is drágul a balatoni nyaralás
Van, ahol már most 600 forintba kerül egy gombóc fagylalt.
Van, ahol már most 600 forintba kerül egy gombóc fagylalt.
Van, akinek több millió forinttal tartoznak.
Pintér Róbert optimista, szerinte a Hotel Silvanus fél éven belül újra fogadhat vendégeket.
Szobánként 300 millió felett jár a Lázár vezette mezőhegyesi ménesbirtok kaszárnyahoteljének felújítása.
Megnéztük az év eddig legnagyobb gasztro durranását, a Smashyt, ahol a vendég eteti az algoritmust.
Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a Tabánban, az Attila úton.
A fénykorban dollárbolt és ultramodern automaták kötődtek a nevéhez, ma inkább a csokiroló iránti nosztalgia. Egykor monopolhelyzetben árulta a peronon a Bambit, ma inkább arra számíthat, hogy ha elakad a vonat valahol, többen térnek be az étkezőkocsiba. Az Utasellátó története sok-sok képpel.
Az étterem bezárását a séf, Feke Zoltán jelentette be a Facebook-oldalán.
Több évtizednyi működés után ez volt a legjobb lépés a tulajdonos szerint.
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) egyebek között azt javasolja, hogy jogszabály tiltsa az árversenyt akadályozó szerződési gyakorlatokat az online szálláspiacon, emellett javítanák a szállásadók helyzetét a nyárihoz hasonló – a Booking.com-hoz kapcsolódó –, tömeges piaci problémák hatékony kezelésében – közölte a GVH az MTI-vel pénteken, miután lezárta gyorsított ágazati vizsgálatát a hazai online szállásközvetítési- és szálláspiacon.
Egy bajor család alapozta meg a „magyaros vendéglátás” világhírét. A 140 évvel ezelőtt, 1883. szeptember 23-án született Gundel Károly adaptálta a magyar konyhát az európai gasztronómiához. Arra született, hogy híres apja árnyékában éljen, de a hírneve túlnőtt még az apjáén is. Sohasem főzött, de híres ételek hosszú sorát ihlette és alkotta meg. Az ő szakácskönyveiből ismeri a világ a magyar konyhát. A páratlanul népes család élete tele volt sikerekkel és tragédiákkal. Magyar és világhírességek tömegei kötődtek a Gundelekhez és vendéglőikhez.
Éttermi mintára, de csak 2-4 százalékos szervizdíjat szeretne bevezetni a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.
Néha a legegyszerűbb dolgok tűnnek a legbonyolultabbnak – mondja Poisson-Angeli Barbara, aki két budapesti étterem tulajdonosaként úgy döntött: mindenki számára bebizonyítja ennek az ellenkezőjét. Kisvállalkozóként nem csak azt igyekszik megmutatni másoknak is, hogyan lehet összeegyeztetni a környezeti és a társadalmi szempontokat a sikeres működéssel, de pofonegyszerű módot talált arra, hogyan tehet bárki a fenntarthatóságért úgy, hogy közben jól érzi magát. Csak egy kis gin kell hozzá, tonikkal felöntve.
Egyelőre nincs még vége a történetnek.
Szinte mindenkit kifizettek, a Fidesz ettől még megtartja a parlamenti albizottsági ülést.
„Előre nem látható technikai problémák” miatt néhányan még nem kapták meg a jussukat – állította a hvg.hu-nak a Booking.com. A magyar hatóságok azonban már elkezdtek vizsgálódni, a Fidesz politikusa pedig még azt sem zárja ki, hogy ha nem oldódik meg a probléma, akár a nyári szünetben összehívhatnák emiatt a parlament illetékes bizottságát.
Kevesebbet vakációznak az idén a magyarok, ráadásul rövidebb időre és olcsóbb helyekre mennek, mint az előző években. Nem csak a belföldi nyaralás lett időjárásfüggő, egész Európa turisztikai képe átalakulhat a klímaváltozás miatt.
Szerinte nagy volt a drágulás, és a szállásadók kapzsik. A magyarok helyett inkább amerikaiak jönnek, ami jó, mert ők többet költenek.