Augusztustól megint lehet hidegélelmet vásárolni SZÉP-kártyával
Az intézkedés negatívan érintheti a vendéglátókat és a szállásadókat.
Az intézkedés negatívan érintheti a vendéglátókat és a szállásadókat.
Az adatokra a Nemzeti Turisztikai Adatszolgálató Központ mellett rá fog látni a NAV és a KSH is. Viszont a vendéglátósoknak még vannak kérdéseik.
Ha valakinek ez hiányzott az életéből, már ehet Orbánról és Putyinról elnevezett pizzákat.
Sok szakma dolgozói szembesülnek mentális egészségügyi problémákkal, például depresszióval, a Cambridge-i Egyetem és a University College London kutatóinak tanulmányából kiderül, mely szektorok a leginkább érintettek.
Várakozásokon felül teljesített a turisztikai ágazat tavaly. A 2019-es rekordévet azonban csak megközelíteni tudták a számok, ez feltehetően a vártnál kevesebb orosz, amerikai és kínai turistán múlott.
Egy kecskeméti cég innovációjának köszönhetően rendkívül egyszerűvé és kényelmessé válhat a nyugtaadás, ráadásul az a törvényi kötelezettség is könnyedén teljesíthető, miszerint 2023. július 1-jétől a vendéglátó egységeknek kötelező a tevékenységükről adatokat szolgáltatni a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központnak. Interjú az applikációt fejlesztő cég, a CMO24 vezérigazgatójával, Várkonyi Gáborral.
Ezúttal rezsiköltséget mérséklő támogatásra pályázhatnak a turisztikai szolgáltatók.
A vendéglátóhelyek árbevétele megugrott ugyan, de az ősszel sok hely kényszerült bezárni.
Az élelmiszeripari és vendéglátós vállalkozások elmentek a falig: ha a folyamatosan növekvő költségeiket teljesen áthárítanák a vevőikre, eltűnne a kereslet. Újabb áremelések nélkül azonban tömeges csődök jöhetnek.
Vasutassztrájk jön a szigetországban, ami miatt az ünnepi foglalások jelentős részét lemondhatják a cégek és a magánemberek is.
Amióta kijött a turizmus a járvány alatti lezárásokból, nem történt ilyen: kevesebb időt töltöttek Magyarországon a turisták, mint egy évvel korábban.
Süt, főz, közben kóstol, a végén italt is hoz, sőt akár még szóba is elegyedik a vendégekkel. Mindezekre már képesek robotok, melyektől a vendéglátás reformja várható. Nem tíz év múlva – ez a forradalom már zajlik.
A Magyarországon élő olasz étteremtulajdonos a vendéglátóipar jelenlegi helyzetéről, a válság idején a túlélési stratégiájáról és az új olasz miniszterelnökről, Giorgia Meloniról is elmondta a véleményét.
A kormány több intézkedésről döntött a turisztikai ágazat segítésére.
A lakosság 60 százaléka amúgy sem jár már étterembe.
A munkaidő viszont 14-15 óra.
Magyarország egészéről készít étteremlistát a Michelin Guide. Hamarosan kiderül, mely hazai éttermeket talált érdemesnek arra a patinás gasztronómiai kalauz, hogy szerepeltesse a kiadványban, és csillaggal vagy más elismeréssel értékelje teljesítményüket.
A külföldiek egyre szívesebben jönnek Magyarországra, a belföldi vendégek száma viszont akkorát zuhant, hogy az mínuszba vitte le a teljes magyar turizmust.
Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Gyöngyösön, a Belvárosi téren jártunk.
A Danubius Hotel Hungaria még novemberben zárt be, mert nem tudták hatékonyan üzemeltetni.