#vendéglátás

Hasbeszélő: A KIOSK jó példa, hogy milyen az igazi vendégül látás
 

Hasbeszélő: A KIOSK jó példa, hogy milyen az igazi vendégül látás

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a Belvárosban, a Március 15. téren.

GyéZsé GyéZsé

Túl kevés és nem biztos, hogy jó helyre megy a vállalkozások energiaárstopja
 

Túl kevés és nem biztos, hogy jó helyre megy a vállalkozások energiaárstopja

Pozitív lépés a fix áras energiaszerződések árának maximalizálása, de kevés azok száma, akik bekerültek a körbe – vélik iparági szövetségek. Van, aki úgy látja, nemcsak a cégek számát, de megsegített ágazatokat is túl szűkre szabta a kormány, ráadásul nem azt a szektort segítik, amelynek nagyobb a hazai beágyazottsága. A szállásadók és vendéglátósok szerint a SZÉP-kártya szabályainak átírását tragikusan időzítették, és nagyobb kiesést okozhat, mint az a segítség, amit az energiaárstoppal mér szűkmarkúan az állam.

Ballai Vince - Kovács Gábor Ballai Vince - Kovács Gábor







Ha vendéglátós, akkor ennek nagyon fog örülni! Itt az ePénztárgép
 

Ha vendéglátós, akkor ennek nagyon fog örülni! Itt az ePénztárgép

Egy kecskeméti cég innovációjának köszönhetően rendkívül egyszerűvé és kényelmessé válhat a nyugtaadás, ráadásul az a törvényi kötelezettség is könnyedén teljesíthető, miszerint 2023. július 1-jétől a vendéglátó egységeknek kötelező a tevékenységükről adatokat szolgáltatni a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központnak. Interjú az applikációt fejlesztő cég, a CMO24 vezérigazgatójával, Várkonyi Gáborral.

Mastercard Mastercard

Hasbeszélő: A Michelin Guide-ban is elfért volna – a Bori Mami, Gyöngyös büszkesége
 

Hasbeszélő: A Michelin Guide-ban is elfért volna – a Bori Mami, Gyöngyös büszkesége

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Gyöngyösön, a Belvárosi téren jártunk.

GyéZsé GyéZsé