Egyelőre vasárnap is nyitva lehetnek az éttermek és a mozik
Tuzson Bence kommunikációs államtitkár elmondta, hogy miben nem gondolkodik a kormány.
Tuzson Bence kommunikációs államtitkár elmondta, hogy miben nem gondolkodik a kormány.
Egy másik országban üzemelő észak-koreai étterem tizenhárom dolgozója átszökött Dél-Koreába – közölték pénteken Szöulban.
A bécsi Práterben nyílt meg Ausztria első Rollercoaster-Restaurantja, ahol lábosban, hullámvasúton érkezik az étel a vendégekhez. Rendelni tableten lehet, a koktélokat robotok mixelik. Az egyedülálló gasztronómiai élményt látványos fényjáték egészíti ki.
A robotok nem tudtak például levest felszolgálni, rendelést felvenni, vagy egy pohár vizet tölteni.
Túlnyomó többséggel Kovács Nimródot választották az év gasztro-borászának a Best of Budapest & Hungary idei szavazásán az ország legjobb éttermei. A UPC-vezérből lett egri borosgazda részben pincér múltjával indokolja az elismerést.
Kitől jönnek a bárányok az Onyx, a zöldek a Babel konyhájára, honnan rendeli a buborék zsázsát a Borkonyha, milyen a Salon saját algás sajtja? S egyáltalán, honnan és milyen alapanyagok kerülnek a csúcséttermek konyháira?
Naponta 200-300 adagot oszt szét, nagyon egyszerű módszerrel.
Komoly hírnevet szerzett az írországi Wicklow városának az az éhenkórász fóka, ami naponta többször is kimászik a vízből az egyik halétteremnél. Sammy-nek már saját Facebook-oldala is van, és sokan csak azért mennek el a vendéglátóhely előtti kikötőbe, hogy találkozhassanak vele. Sammy a helyszínen készített videókon békésnek tűnik, de ha éhes, lehetetlen visszaküldeni a vízbe.
A húsok és a halak mellett füstaromája lett a divatos brit éttermekben a vajnak, a gyümölcsöknek és a zöldségeknek, de még a koktéloknak is. Füstölnek nagyok és kicsik, a divat a háztartásokban is egyre terjed.
Tüzet nyitottak egy párizsi étteremnél csütörtök kora este. Az első hírek szerint egy ember megsérült, az egyik támadót elkapták, és a hírek szerint két ember elmenekült a helyszínről. Valószínűleg nem terrortámadás történt.
A Costes Downtown lett az ötödik magyar Michelin-csillagos étterem – derült ki a csütörtökön megjelent Michelin Kalauzból.
Magyarországon 2011 óta évente kétszer is megrendezik az Országos Étterem Hetet. Legközelebb március 21–27. között kóstolhatják egységáron az érdeklődők válogatott felső- és középkategóriás éttermek erre az alkalomra összeállított menüit.
Borozót és éttermet nyit az Úri utcában megszerzett milliárdos értékű ingatlanban a jegybank Pallas Athéné alapítványa, bár kezdetben egészen más funkciót szántak a patinás volt Városházának. A szomszédos Lónyay-villában, amelyet szintén az alapítvány szerzett meg, egy másik éttermet is nyitnak Matolcsyék. Az épület díszkivilágításáért az Elios Zrt. felel majd.
Február 29-én átadták az idei Dining Guide-díjakat a legjobb éttermeknek és legjobb séfeknek. Az élbolyban nincs nagy meglepetés, a Michelin-csillagosok arattak, de bekerült néhány új hely is top 10-be.
Még soha nem járt Budapesten a "pucér szakácsként" is ismert Jamie Oliver, akinek étterme elvileg májusban a Várban nyílik majd meg. A szakács imád magyarokkal dolgozni, szerinte nagyon intelligensek és sokat dolgoznak.
Ritka, 600 dolláros igazgyögyre harapott rá egy nő egy amerikai étteremben.
A friss kutatás eredménye megmutatta, hogy a színek milyen hatással vannak a hangulatunkra és a viselkedésünkre. A felmérés ezen túl arra is rávilágított, hogy üzleti ebédhez fehér, családi, baráti étkezéshez kék, romantikus vacsorához vörös színek illenek, gyerekekkel pedig izgalmas, sárgás helyet válasszunk.
Lenne egy fogadásunk rá, hogy a pénteki hivatalos kommunikáció szerint óriási népszerűségnek örvendett az idén is a Torkos Csütörtök. Úgyis, mint a Gasztronómia Évének nyitánya.
Legalábbis az Egyesült Államokban erre jutottak, az eredmény pedig annyira drámai, hogy vélhetően más országokban is hasonlóak az arányok. Nem csak a gyorséttermek szolgálnak túl sok kalóriával.