szerző:
hvg.hu

A Balatoni Habos Mogyoró szombattól kapható. Mi egy nappal korábban mélyelemzésnek vetettük alá az édességet.

„Jó, hogy nem olyan édes.” „A felénél besokalltam az édességtől.”

„Nem szeretem a mogyorót, ahhoz képest ízlett.” „A pörkölt mogyoró a kedvencem, jól átjött az íze.”

Azzal igazán nem lehet vádolni a hvg.hu szerkesztőségét, hogy egyforma lenne az ízlésünk, az idei országtorta értékelésében legalábbis igencsak széttartott az a 12 kolléga, akinek a 12 szeletes tortából jutott.

©

A szombattól kapható Balatoni Habos Mogyorót a Szamostól kaptuk kóstolásra, ez az egyik cukrászda, amely a szakmai zsűri által 11. alkalommal kiválasztott győztes tortát elkészítheti augusztus 20-ra. A receptet Vaslóczki Orsolya, a SUGAR! Design Cukrászda cukrásza alkotta meg, ő korábban a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt is megnyerte.

Nézzük a leírást! A torta mogyorós habtészta alapú, amelyen mogyorós roppanós réteg, fekete ribiszke zselé, tejcsokoládés karamell, mogyoróhab rétegződik, és mogyoróolajos áthúzóval lett bevonva.

©

És akkor az értékeléseink. A gyümölcs beazonosítása mindannyiunkon kifogott: volt, aki vörösáfonyára tippel, volt, aki meggyre, többek szerint málnából készültek a mogyoróhabba rejtett zselék, a legközelebbi találat a ribizli volt. Volt, aki szerint nem elég krémes a mogyoróhab, más épp ezt szerette benne. Volt, aki a tortáknál megszokott mennyiségű piskótát hiányolta – természetesen olyan is akadt, akinek az tetszett, hogy csak egy vékony tésztaréteg van az alján.

Egy kollégánk a tavalyi országortához hasonlította az ideit – és szerinte ebben a versengésben elesett a Balatoni Habos Mogyoró. De volt, akit maximálisan meggyőzött, hogy a piros mogyorós ízét idézte fel Vaslóczki Orsolya tortája.

©

Természetesen pontszámot is kértünk az értékeléshez. A tízes skálán a legrosszabb 5 lett, igaz, a pontozó ehhez annyit hozzátett a kiürült tortásdoboz mellett: „ennék még, ha volna”. A maximális pontszám 10 volt, az értékelő némi szabadkozásával kísérve. Szerkesztőségünk átlagos értékelése pedig 7,58 pont.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!