szerző:
hvg.hu

Tragikus oka volt a testszagának.

Az orosz avantgárd rock gitárost, Andrej Szucsilint május 29-én szállították le egy Spanyolországból Hollandiába tartó gépről, miután a repülőnek kényszerleszállást kellett végrehajtania Portugáliában. Az ok: a férfi olyan büdös volt, hogy többen rosszul lettek, elájultak, elhányták magukat.

Mint kiderült, a férfi nem higiéniai okokból bűzlött – hanem komoly egészségügyi problémája volt, ami végül tragikussá fordult. A hétfőn elhunyt Szucsilin ugyanis nekrózisban szenvedett, ami kanári-szigeteki nyaralása alatt indult el. Ez azt jelentette, hogy sejtjei az élő szöveten belül elhaltak. Sokféle oka lehet, sérülés, fertőzés, fagy, mélyvénás trombózis. Lehet kezelni, de az érintett területeket időben és sebészi úton el kell távolítani.

Május 30-án még azt írta a Facebookon, hogy lejárt az egészségbiztosításuk, így pénz és egészségügyi ellátás nélkül kellett boldogulniuk. Bár orvos látta Spanyolországban, azt mondták neki, hogy ez csak egy egyszerű, strandon összeszedett fertőzés.

Másnap már a felesége jelentkezett be, aki azt írta, hogy a férje az intenzív osztályon fekszik és kritikus az állapota. Arra kérte a barátokat, hogy támogassák őket anyagilag, hogy ki tudják fizetni a kórházi számlákat. Később kiderült, hogy bár Szucsilint megműtötték, a nekrózist már nem tudták megállítani, és a férfit mesterséges kómában tartották. Június 25-én halt meg – írja a People.

Andrej Szucsilin korábban igazi orosz rocksztár volt, zongoristaként indult, majd basszusgitározni kezdett. Alternatív rockzenekara a DO MAJOR volt, mellyel 1980-tól 1991-ig zenélt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!