szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„A klímakrízisetek lerombolta az otthonom” – ezt írta fel egy ausztrál nő a házának egy megmaradt darabjára, amikor a parlament elé ment demonstrálni.

Melinda Plesman összeszedte mindazt, ami megmaradt az Új-Dél-Wales területén tomboló bozóttűzben odaveszett otthonából, és a törmelékkel, roncsokkal Canberrába, az ausztrál parlament elé ment tüntetni.

Plesmannak és párjának novemberben, a hetek óta pusztító tűzben égett le a 35 éves családi háza. A nő az egyik törmelékre feliratot is írt, amelyet Scott Morrison miniszterelnöknek és kormányának címzett: "Morrison, a klímakrízisetek lerombolta az otthonom".

Plesman azt szeretné, ha a politikusok nem dugnák a fejüket a homokba, tudomást vennének arról, hogy a bozóttüzek a klímaváltozás miatt eszkalálódtak, és meg akarja mutatni a kormányfőnek, az elpusztult háza közvetlen következménye a klímaváltozásnak.

"Ez most történik, teljes közösségek veszítik el az otthonaikat, (...) és a miniszterelnök azt mondta, imádkozni fog értünk. Na, ez volt az utolsó csepp a pohárban" – fogalmazott.

Kritizálta, hogy a pártok nem folytatnak párbeszédet a természeti katasztrófa és a globális felmelegedés kapcsolatáról, hogy senki nem karolja fel az ügyet, hogy a miniszteelnök nem tesz semmit. A nő szerint az első lépések között kellene, hogy legyen a szénbányászat beszüntetése és a megújuló energiaforrások nagyobb arányú használata.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Visszatáncolnának a lengyelek, megvan Biden első intézkedése

Radar360: Visszatáncolnának a lengyelek, megvan Biden első intézkedése

Kinyitotta a prostituált az ajtót, nekiesett késsel a vendég Budapesten

Kinyitotta a prostituált az ajtót, nekiesett késsel a vendég Budapesten

Eltemették Valéry Giscard d'Estaing volt francia elnököt

Eltemették Valéry Giscard d'Estaing volt francia elnököt