szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mike Tindall a podcastjában beszélt arról, hogyan élte meg a múlt szombati búcsúztatást.

A volt profi rögbijátékos Mike Tindall Anna hercegnő lányának, Zara Phillipsnek a férje, és rendszeresen jelentkezik a The Good, The Bad & The Rugby című podcastjével. A legutóbbi adásban szóba került a felesége nagyapjának, Fülöp hercegnek a szombati temetése, amelyen Zara Phillips mellett Mike Tindall is részt vett, vagyis egyike volt annak, a járvány miatt mindössze harminc gyászolónak, aki jelen lehetett a búcsúztatáson a windsori Szent György-kápolnában.

„Visszatekintve arra a napra, kísérteties volt az egész, a tömegek nélkül, a távolságtartással” – mondta Mike Tindall, hozzátéve, hogy Fülöp herceg tetszését biztosan elnyerte volna az esemény egyszerűsége. „Semmi macera, csak csináljuk. És a királynő iránti szeretetem csak erősebb lett. (…) Ott ült teljesen egyedül. Elkülönítette magát, mondván, »most ez történik a világban, és én példát fogok mutatni«. És ő csodálatos, szó szerint csodálatos”.

Mike Tindall beszélt arról is, hogy bár a temetés pont olyan volt, mint amilyennek Fülöp herceg szerette volna, a család számára voltak kísérteties pillanatok. Ilyen volt például a fogat, amelyet Erzsébet királynő férje rendszeresen hajtott, és amelynek az ülésén ott volt a kesztyűje, a kalapja, valamint a kis tartály, amelyből a cukrot osztogatta a lovaknak. De ugyanígy hátborzongató érzéseket keltett bennük Fülöp sapkája és kardja a koporsón vagy a dudás játéka a templomban.

©
©

A temetés előtt Mike Tindall egy képet tett közzé, amelyen Fülöp herceg a lányával, Miával látható.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Élet+Stílus

Fülöp herceg temetése képekben

Nem akart nagy felhajtást, és minden mozzanatot megtervezett. Fülöp herceg temetése visszafogott volt, mégis megrendítő. Egy gyászoló családot láttunk, amely a saját belső kapcsolataival is próbál tisztába kerülni.