szerző:
EUrologus
Tetszett a cikk?

Még egyáltalán nem lehet tudni, hogy a Fidesz EP-képviselői hol folytatják az európai porondon, de az egyik lehetséges szövetségesüknél máris aggodalmat okozott a Fidesz esetleges érkezése.

Megírtuk, hogy a Fidesz EP-képviselői, miután kiléptek az Európai Néppárt frakciójából, már tárgyalásokat folytatnak a csatlakozásról az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) európai parlamenti képviselőcsoporttal. Az ECR társfrakcióvezetői már a kilépést követően pár órával szolidaritásukat fejezték ki a fideszes képviselők felé, mondván, hogy az Európai Néppárt “elveszítette kereszténydemokrata lelkének utolsó maradványait is”.

A konzervatív frakció 61 főből áll, a legnagyobb küldöttség a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság 27 képviselője, de itt találhatók a Fidesszel szintén jó kapcsolatot ápoló olasz Fratelli d'Italia politikusai is.

Ugyanakkor a Knack című belga lap beszámolója szerint a legnagyobb belga párt, a flamand nacionalista N-VA (Új Flamand Szövetség) EP-képviselői, akik szintén az ECR tagjai, egyáltalán nem örülnének ennek a fejleménynek. A pártnak három képviselője van a frakcióban. Egyikük, Assita Kanko azt mondta, egyáltalán nem várja Orbán Viktor érkezését a politikai családjukhoz és hangsúlyozta, hogy az N-VA büszke függetlenségére a képviselőcsoporton belül. A belga nemzeti delegáció vezetője, Geert Bourgeois nem akart jósolni, de arra felhívta a figyelmet, hogy pártja az Európai Parlamentben a jogállamiság tiszteletben tartása és az európai források összekapcsolása mellett szavazott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyártója szerint minden koronavírus-variáns ellen véd a Szputnyik V

Gyártója szerint minden koronavírus-variáns ellen véd a Szputnyik V

Cseh aukciós körkép 2020

Cseh aukciós körkép 2020

Hatalmas terasszá alakulhat Budapest belvárosa 3,5 millió beoltott után

Hatalmas terasszá alakulhat Budapest belvárosa 3,5 millió beoltott után