Tetszett a cikk?

Kínai parlamenti képviselők hétfőn benyújtották a törvényhozás illetékes bizottságának a magántulajdon védelméről szóló alkotmánymódosító javaslatot. Ilyen jog biztosítására a kommunista rendszerben még nem volt példa.

A mintegy kétszáz képviselő egyúttal javaslatot tett arra, hogy kerüljenek be az alkotmányba Csiang Cö-min volt államfő elméletei és ennek keretében azon indítványa, hogy tőkések is legyenek tagjai a kommunista pártnak. Mindkét változtatásról októberig hosszú vita folyt az állampártban.A magántulajdon védelme kulcsfontosságú ahhoz, hogy a kínai gazdaság tovább fejlődjön, mivel a vállalkozóknak egyre nagyobb szerepe van a munkahelyteremtésben. A változtatásokkal Pekingnek az a célja, hogy összhangot teremtsen a jogi háttér és az egyre inkább kapitalizálódó gazdaság között. A tulajdonjog-védelmi alkotmánymódosítási javaslat szerint a "törvényesen szerzett magántulajdon sérthetetlen, és nem szenvedhet hátrányt a köztulajdonnal szemben".Az alkotmánymódosításokról márciusban szavaz az évente mindössze egyszer, két hétre összeülő, háromezer fős teljes parlament. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hajszálra volt a bravúrtól a Fradi a Juventus ellen

Hajszálra volt a bravúrtól a Fradi a Juventus ellen

Mire számíthat Orbán, hogy Joe Biden lesz az Egyesült Államok elnöke?

Mire számíthat Orbán, hogy Joe Biden lesz az Egyesült Államok elnöke?

Máris felfüggesztették Nicolas Sarkozy korrupciós perét

Máris felfüggesztették Nicolas Sarkozy korrupciós perét