Tetszett a cikk?

A magyar gazdaság jelenleg valamennyi EU-tagjelöltnél lassabban növekszik, kivéve Szlovéniát.

A Reuters hírügynökség által megkérdezett elemzők szerint az idén a bruttó hazai termék 2,8 százalékkal haladja meg a múlt évit, a növekedés ennél valamivel gyorsabb lesz jövőre, s eléri a 3,1 százalékot.A magyar gazdaság jelenleg valamennyi EU-tagjelöltnél lassabban növekszik, kivéve Szlovéniát. A háztartási fogyasztás jelentős bővülése nem tudta kompenzálni az exportpiacok gyengélkedését az idei esztendőben, és a gazdaság teljesítménye az elemzők szerint még jövőre is csak mérsékelten javul.A magyar gazdaság a harmadik negyedévben 2,9 százalékkal bővült, a cseh gazdaság növekedése 3,4 százalékos, a lengyelé 3,8 százalékos, a szlovák növekedés pedig 4,2 százalékos volt. A növekedést megalapozó beruházásokhoz szükséges hitelek költségei messze Magyarországon a legmagasabbak a régióban.Az elemzők mérsékelten optimisták a jövő évi egyensúlyi mutatókat illetően. Arra számítanak, hogy a folyó fizetési mérleg deficitje 2004-ben továbbra is magas, 4,5 milliárd euró lesz, míg az idén eléri a 4,75 milliárd eurót. Az államháztartás GDP-arányos hiánya az idei 5,4 százalékról jövőre 4,3 százalékra mérséklődhet (a kormányzati prognózis az idei évre 5-5,2 százalék, jövőre 3,8 százalék).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nápolyt megrengette Maradona halála – galéria

Nápolyt megrengette Maradona halála – galéria

Ferenc pápa imába foglalta Maradona nevét

Ferenc pápa imába foglalta Maradona nevét

Európa-liga: A Napoli győzelemmel emlékezett Maradonára, továbbjutott az Arsenal és a Roma

Európa-liga: A Napoli győzelemmel emlékezett Maradonára, továbbjutott az Arsenal és a Roma