Tetszett a cikk?

A Budai Központi Kerületi Bíróság nem jogerős határozata két hónappal, június 30-áig hosszabbította meg a gyanúsított előzetes letartóztatását.

A K and H brókercégénél történtek miatt milliárdos sikkasztással és más bűncselekményekkel gyanúsított Kulcsár Attilát március 30-án, csaknem kilenc hónapja tartó fogva tartás után szállították Bécsből Budapestre. Akkor néhány órán belül 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte őt a Budai Központi Kerületi Bíróság.A döntést azzal indokolták, hogy a gyanúsított a hatóságok elől megszökött, megkísérelte az eljárás megnehezítését, továbbá a jelen ügy tárgyát képező bűncselekmények egy részét az ellene folyamatban lévő büntetőeljárások, illetve felfüggesztett büntetés hatálya alatt követte el.A gyanúsított és védője a letartóztatás tényét tudomásul vette, de a döntés indoklása miatt fellebbezést jelentett be. Kulcsár Attila ügyvédje ma úgy nyilatkozott: hivatalosan még nem értesült az előzetes letartóztatás meghosszabbításáról. A jogorvoslat kérdéséről előbb védencével konzultál, azután döntenek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!