Tetszett a cikk?

A román állami olajtársaság 60 millió dolláros hitelt kap az EBRD-től három közepes méretű kazahsztáni olaj- és gázlelőhely fejlesztésére.

A Petrom százszázalékos tulajdonú kazah leányvállalata, a Tasbulat összesen 239 millió dollárt szán a fejlesztésre, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) közleménye szerint.A Petromot jelenleg privatizálják, 93 százalékban állami tulajdonban van, és most a vállalat egyharmadát akarják eladni. A kiírás szerint a befektető köteles a részarányát részvénykibocsátással 51 százalékra emelni.Három külföldi olajtársaság, a magyar Mol, az osztrák OMV és az amerikai Occidental Oil and Gas adott be érvényes ajánlatot az április 16-án lejárt határidőig. A Mol nem csak részvényvásárlásra, hanem stratégiai partnerségre tett ajánlatot a román kormánynak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!