Tetszett a cikk?

Megállapodás született a cégvezetés és a repülőtéri dolgozók érdekképviseleti szervezetei között az idei béremelésről.

A Budapest Airport Rt. (BA) közleménye szerint a társaságnál működő öt szakszervezettel kötött megállapodás alapján 13,8 százalékos átlagos éves szintű, két ütemben megvalósuló átlagkereset-növekedés lesz a cégnél. Az egyességet az a Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete is elfogadta, amelyik a héten lezajlott figyelmeztető sztrájkot kezdeményezte.A vállalat közleménye szerint az első ütemben 10 százalékos, január 1-től visszamenőleges alapbérfejlesztést valósít meg a társaság, majd a féléves eredmények ismeretében további béremelésre is sor kerül. A 13,8 százalékos átlagos béremelés egyrészt alapbér korrekciót, másrészt személyre szóló alapbéremelést jelent.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!