Tetszett a cikk?

A tervezett 1,4 milliárd euróval szemben várhatóan 2,4 milliárdot költ idén a görög kormány az augusztusi olimpiával összefüggő feladatokra. A választásokon vesztes szocialisták kormánya még a bukását közvetlenül megelőzően is azt hangoztatta, hogy a 4,6 milliárdos összköltség nem fog emelkedni.

Egy most napvilágot látott jelentés szerint a beruházások jelentős részéért felelős kulturális minisztérium célzott költségvetése 420, a közmunkaügyié 250, további minisztériumoké pedig összesen 288 millióval növekszik az előirányzotthoz képest.A márciusi választásokon vesztes szocialisták kormánya még a bukását közvetlenül megelőzően is azt hangoztatta, hogy a 4,6 milliárdos összköltség nem fog emelkedni, noha a sajtó már tavaly szeptemberben 1,5 milliárdos növekedést prognosztizált.Az új, konzervatív kormány a hivatalba lépését követően rögtön hozzálátott a kötelezettségek tételes átvizsgálásához, ennek során pedig hamar fény derült a várható kiadások korábbi jelentős alultervezésére – írja az AFP.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!