Tetszett a cikk?

A Pick Szeged Rt. eladásáról az Egyesült Államok sertéspiacának majd felét birtokló Smithfield Foods Inc. óriáscéggel tárgyal az Arago Holding Rt. - írta a Népszabadság. A lap szerint igen közel a megegyezés a tranzakcióról.

Az amerikai cég az USA sertéspiacának 40%-át tartja a kezében, és jelen van Franciaországban és Lengyelországban is - ismerteti a portfolio.hu. A tengerentúli vállalat a Népszabadság szerint korábban a Délhúsra is pályázott, most azonban közel lehet a megállapodás az Aragoval a Pick eladásáról. Mint ismertes, az Arago már korábban bejelentette, hogy befektető társat keres, most azonban már az is elképzelhető, hogy eladja az egész céget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!