Tetszett a cikk?

A nemzetközi kőolajpiacok jelenlegi extrém helyzete ellenére sem tűnik jelenleg reálisnak a literenkénti 300 forintos benzinár - mondta a Mol illetékese.

Hogyha a jelenlegi tendenciák folytatódnak, akkor a benzin fogyasztói ára esetében a jelenlegi literenkénti 250 forint árhoz képest 10-15 forintos drágulást, a dízel ára esetében pedig 10-20 forintos drágulást (230-240 forint/liter) tart elképzelhetőnek a Mol Rt. – mondta Horváth Ferenc. Az ügyvezető igazgató hozzátette: hosszabb távon valószínűtlennek tartja, hogy a benzinár visszamenjen a korábbi 200-220 forintos ársávba, de úgy vélte, hogy a jelenleginél alacsonyabb árszintre kerülhet.Az MTI ECO-nak nyilatkozó Horváth Ferenc azt is elmondta: a Mol üzemanyagár-képzését alapvetően a nemzetközi olaj és kőolaj-jegyzési árak, valamint a forint/dollár árfolyam alakulása határozza meg. A Mol a jelenlegi helyzetben azonban figyelembe veszi azt is, hogy egy esetleges újabb áremelés milyen hatással lenne a magyarországi fogyasztásra. Hasonlóképpen tett a Mol 2000 júniusában is, amikor a benzinár szintén 250 forintos történelmi csúcsra drágult. Jelenleg az üzemanyag jegyzési ára lényegesen magasabb, mint 2000 júniusában volt, a forint/dollár árfolyam azonban alacsonyabb, így alakulhatott ki a jelenlegi árszint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Reagált az SZFE hallgatósága arra a hírre, hogy megsemmisíthetik a félévüket

Reagált az SZFE hallgatósága arra a hírre, hogy megsemmisíthetik a félévüket

Koronavírus: 6360 új fertőzött, 115 halott

Koronavírus: 6360 új fertőzött, 115 halott

Győrfi Pál üzent Zacher Gábornak: Ne felejtsük el a karácsonyt!

Győrfi Pál üzent Zacher Gábornak: Ne felejtsük el a karácsonyt!